Vi er her for deg

Korona-viruset fører til mye usikkerhet rundt økonomi for både private og bedrifter. Dette er en samleside til alle våre kunder.
Er det noe du lurer på som ikke står her kontakt vårt kundesenter på telefon 915 02130

(Bedriftskunde? Klikk her)

Vi er her. Vi klarer det sammen

- Handle lokalt, både i din egen omgangskrets og i din lokale butikk, sier Steinar Haugli og oppfordrer til en felles bevegelse for å hjelpe hverandre gjennom den antatt siste prøvelsen av pandemien.

Adm banksjef i SpareBank 1 Ringerike Hadeland sitter utenfor banken i Hønefoss sentrum

Avdragsfrihet på lån

Vi ser at flere av våre kunder kan havne i en økonomisk vanskelig situasjon som følge av Koronaviruset. I den forbindelse er det viktig at dere tar kontakt med oss for å finne løsninger gjennom eksempelvis avdragsfrihet på lånet en periode. Henvendelser kan gjøres gjennom nett- og mobilbanken vår, eller ved å ta kontakt med banken via mail eller telefon.

Søk om avdragsfrihet (privatkunder)

Søk om avdragsfrihet (bedriftskunder)

Priseksempel boliglån med avdragsfrihet: Nom. rente 2,45 %. Eff.rente 2,53 %. 2 mill o/25år, kostnad kr 701.272,-, totalt kr 2.701.272,-

Verdt å vite om avdragsfrihet

Når den avdragsfrie perioden er over, øker summen på de månedlige innbetalingene. Du beholder da den samme nedbetalingsplanen som før. Kontakt oss hvis du vil forlenge nedbetalingstiden i stedet, så ordner vi det. 


Endringer på våre kontorer i forbindelse med korona (16/3-21)


SpareBank 1 Ringerike Hadeland deltar i krafttaket for å bremse pandemien. Åpen bank med stengte dørerAlle kunder må avtale tid for fysiske møter. Vi anbefaler rådgivermøter per telefon eller nettmøter.


For besøk i lokalbanken som ikke kan utsettes eller løses via telefon/nettmøter gjelder forsterkede smittevernregler:- Alle kunder må bruke munnbind i bankens lokaler. Har du ikke munnbind kan vi gi deg dette. - Avstand til kunder og ansatte skal være minst to meter. 

Rådgivere og kundeservice er tilgjengelig på telefon 915 02130 alle dager mellom klokken 07 og 24. Vi krysser fingrene for at vi nå er på oppløpssiden; for vi lengter etter å møte deg som før. Tips og råd - din økonomi

Det er mange som uroer seg for økonomien nå og det gjør kanskje at vi bruker penger litt mer forsiktig enn det vi vanligvis gjør. Her har vi samlet noen tips du kan gjøre for å frigjøre penger til utgifter i en krevende tid.


Spørsmål og svar om sparing i urolige tider

Sparing i fond er fortsatt langsiktig, og vårt generelle råd er å stå i den opprinnelige planen du hadde for å nå sparemålene dine. Det kan være ubehagelig å se at sparepengene svinger mye i verdi, men historien viser at store nedturer ofte blir etterfulgt av en ny oppgang. Ved å spare fast månedlig i aksjefond sparer du både når aksjemarkedet går opp og ned. 
Hvis situasjonen din har endret seg slik at du trenger pengene du har spart allerede nå, kan du ta ut pengene og eventuelt avslutte sparingen.

Hvis du har muligheten til det, og er komfortabel med verdisvingningene, kan du vurdere å øke sparingen din. Sparing i aksjefond etter kraftige børsfall har historisk gitt svært god avkastning. 

Sparing i aksjefond er avhengig av din risikoprofil, din økonomi og hvor lang tidshorisont du har for sparingen din. Hvis du har behov for pengene i nær framtid, anbefaler vi ikke aksjefond. Dersom du har lang tidshorisont og tåler store verdisvingninger, kan aksjefond være et godt alternativ.

Av og til vil du da måtte oppleve store verdifall, men dersom du holder deg til planen over lang tid, vil du sannsynligvis oppnå betydelig bedre avkastning enn ved andre spareformer.  

Ta kontakt med rådgiveren din, eller kundesenter på telefon 915 02130, for å diskutere detaljene i spareplanen din, og det gjør du på telefon eller e-post.

Det er umulig å spå utviklingen i aksjemarkedet på kort sikt, både under denne krisen og generelt. Vi anbefaler derfor ikke aksjefond til kortsiktig sparing. Historisk har sparing i aksjefond gitt bedre avkastning enn andre spareformer på lang sikt.

Du får dagens kurs hvis du kjøper eller selger nasjonale fond før 09:45. Hvis du kjøper eller selger nasjonale fond etter 09:45, får du kursen som blir satt for dagen etter.
Hvis du kjøper eller selger internasjonale fond før 09:45, får du kursen dagen etter. Hvis du kjøper eller selger internasjonale fond etter 09:45, får du kursen som blir satt om 2 dager.

Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond. Med en gang du har solgt, ser du prosessen i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. 

Det ser du med en gang i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget eller kjøpet som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond.

Med mindre din økonomiske situasjon har endret seg og du har fått behov for pengene tidligere enn planlagt, anbefaler vi ikke å endre sparing fra aksjefond til høyrentekonto. Vi har forståelse for at de store verdisvingningene føles dramatiske, men slike verdisvingninger er naturlige når du sparer i aksjefond.

Sparing etter store verdifall har historisk gitt svært god avkastning, og vi tror dette vil være tilfelle også denne gangen.

Dersom du har behov for pengene, er salg av fond et alternativ. Om du taper eller tjener penger på dette avhenger blant annet av hvor lenge du har spart og hvilke fond du har spart i. Gjeldende markedsverdi finner du i nettbanken din.

Ta kontakt med oss på telefon 915 02130 for å diskutere om dette er det beste alternativet.

Mange tenker at det er lurt å redusere aksjeandelen i urolige tider, men dette er noe vi generelt fraråder. Det er vanskelig å treffe det optimale tidspunktet for å kjøpe og selge, og resultatet er ofte at man selger billig og kjøper dyrt senere. Vi anbefaler deg derfor å følge spareplanen din i opp- og nedturer. Et godt alternativ kan være en aldersbasert pensjonssparing, der aksjeandelen justeres automatisk basert på din alder. 

Les mer om pensjonssparing og uroen her.


Video placeholder image

Tips og råd fra forbrukerøkonomen

Hvis du frykter at inntekten din blir redusert eller faller bort, så er det en del grep du kan gjøre som gjør at hverdagen blir litt tryggere. Forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen gir deg tips og råd i denne filmen.