Viktig informasjon relatert til Korona-viruset

Korona-viruset fører til mye usikkerhet rundt økonomi for både private og bedrifter. Dette er en samleside til alle våre kunder.
Er det noe du lurer på som ikke står her kontakt vårt kundesenter på telefon 915 02130

(Bedriftskunde? Klikk her)

Avdragsfrihet på lån

Vi ser at flere av våre kunder kan havne i en økonomisk vanskelig situasjon som følge av Koronaviruset. I den forbindelse er det viktig at dere tar kontakt med oss for å finne løsninger gjennom eksempelvis avdragsfrihet på lånet en periode. Henvendelser kan gjøres gjennom nett- og mobilbanken vår, eller ved å ta kontakt med banken via mail eller telefon.

Søk om avdragsfrihet (privatkunder)

Søk om avdragsfrihet (bedriftskunder)

Priseksempel boliglån med avdragsfrihet: Nom. rente 2,45 %. Eff.rente 2,53 %. 2 mill o/25år, kostnad kr 701.272,-, totalt kr 2.701.272,-

Verdt å vite om avdragsfrihet

Når den avdragsfrie perioden er over, øker summen på de månedlige innbetalingene. Du beholder da den samme nedbetalingsplanen som før. Kontakt oss hvis du vil forlenge nedbetalingstiden i stedet, så ordner vi det. Gradvis åpning for å forebygge koronaspredning

Vi er med i den landsomfattende dugnaden for å begrense spredningen av det nye koronaviruset. Banken har en samfunnskritisk funksjon, og vi skal bidra til at alle har tilgang til penger. Samtidig er det viktig at vi sikrer denne funksjonen, ved å redusere smittemuligheter. Alle lokalbanker er bemannet og i tilnærmet normal drift.
Fra 15. mai har banken sommertid på kontorene; kl 10.00 - kl 15.00. 

Fra 25. mai åpnes dørene igjen ved lokalbankene i Hønefoss, Jevnaker, Gran og Nittedal. 
Lokalbanken i Hole har fortsatt lukket inngangsdør. Kunder kan enten ringe til banken på telefon 915 02130 for å få hjelp, eller banke på døra. En rådgiver skal sitte i umiddelbar nærhet til inngangsdøra. Vi vil både snakke med deg og hjelpe deg, men vi begrenser fysiske møter til det helt nødvendige. Møter gjennomføres i hovedsak som avtalt, men tas i størst mulig grad på telefon, nettmøte eller video. Ved spørsmål oppfordres kunder til å holde seg oppdatert via våre nettsider.

Bruk gjerne vår chatbot, chatløsning inne i nettbanken eller send melding i nettbanken. Ta eventuelt kontakt med din rådgiver direkte eller ring vårt kundesenter på telefon 915 02130.

Mange av våre ansatte jobber nå hjemmefra. De er tilgjengelige og betjener kunder via telefon og digitale kanaler. Dette er en ekstraordinær situasjon for det norske samfunnet, men vi vil gjøre vårt for å bidra i denne samfunnsdugnaden.


Vi er her i gode og vanskelige tider

Konsekvensene av korona-viruset handler først og fremst om helse, men også om økonomi – for bedrifter og folk flest.
- Vår bank er i et skjebnefellesskap med regionen. Helt siden 1833 har vi stått sammen med kunder og samfunn, i både vanskelige tider, og i vekst og utvikling.

Nå stormer det, men vår bank står støtt, sier Administrerende Banksjef i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Steinar Haugli.


Tips og råd - din økonomi

Det er mange som uroer seg for økonomien nå og det gjør kanskje at vi bruker penger litt mer forsiktig enn det vi vanligvis gjør. Her har vi samlet noen tips du kan gjøre for å frigjøre penger til utgifter i en krevende tid.


Spørsmål og svar om sparing i urolige tider

Sparing i fond er fortsatt langsiktig, og vårt generelle råd er å stå i den opprinnelige planen du hadde for å nå sparemålene dine. Det kan være ubehagelig å se at sparepengene svinger mye i verdi, men historien viser at store nedturer ofte blir etterfulgt av en ny oppgang. Ved å spare fast månedlig i aksjefond sparer du både når aksjemarkedet går opp og ned. 
Hvis situasjonen din har endret seg slik at du trenger pengene du har spart allerede nå, kan du ta ut pengene og eventuelt avslutte sparingen.

Hvis du har muligheten til det, og er komfortabel med verdisvingningene, kan du vurdere å øke sparingen din. Sparing i aksjefond etter kraftige børsfall har historisk gitt svært god avkastning. 

Sparing i aksjefond er avhengig av din risikoprofil, din økonomi og hvor lang tidshorisont du har for sparingen din. Hvis du har behov for pengene i nær framtid, anbefaler vi ikke aksjefond. Dersom du har lang tidshorisont og tåler store verdisvingninger, kan aksjefond være et godt alternativ.

Av og til vil du da måtte oppleve store verdifall, men dersom du holder deg til planen over lang tid, vil du sannsynligvis oppnå betydelig bedre avkastning enn ved andre spareformer.  

Ta kontakt med rådgiveren din, eller kundesenter på telefon 915 02130, for å diskutere detaljene i spareplanen din, og det gjør du på telefon eller e-post.

Det er umulig å spå utviklingen i aksjemarkedet på kort sikt, både under denne krisen og generelt. Vi anbefaler derfor ikke aksjefond til kortsiktig sparing. Historisk har sparing i aksjefond gitt bedre avkastning enn andre spareformer på lang sikt.

Du får dagens kurs hvis du kjøper eller selger nasjonale fond før 09:45. Hvis du kjøper eller selger nasjonale fond etter 09:45, får du kursen som blir satt for dagen etter.
Hvis du kjøper eller selger internasjonale fond før 09:45, får du kursen dagen etter. Hvis du kjøper eller selger internasjonale fond etter 09:45, får du kursen som blir satt om 2 dager.

Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond. Med en gang du har solgt, ser du prosessen i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. 

Det ser du med en gang i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget eller kjøpet som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond.

Med mindre din økonomiske situasjon har endret seg og du har fått behov for pengene tidligere enn planlagt, anbefaler vi ikke å endre sparing fra aksjefond til høyrentekonto. Vi har forståelse for at de store verdisvingningene føles dramatiske, men slike verdisvingninger er naturlige når du sparer i aksjefond.

Sparing etter store verdifall har historisk gitt svært god avkastning, og vi tror dette vil være tilfelle også denne gangen.

Dersom du har behov for pengene, er salg av fond et alternativ. Om du taper eller tjener penger på dette avhenger blant annet av hvor lenge du har spart og hvilke fond du har spart i. Gjeldende markedsverdi finner du i nettbanken din.

Ta kontakt med oss på telefon 915 02130 for å diskutere om dette er det beste alternativet.

Mange tenker at det er lurt å redusere aksjeandelen i urolige tider, men dette er noe vi generelt fraråder. Det er vanskelig å treffe det optimale tidspunktet for å kjøpe og selge, og resultatet er ofte at man selger billig og kjøper dyrt senere. Vi anbefaler deg derfor å følge spareplanen din i opp- og nedturer. Et godt alternativ kan være en aldersbasert pensjonssparing, der aksjeandelen justeres automatisk basert på din alder. 

Les mer om pensjonssparing og uroen her.


Video placeholder image

Tips og råd fra forbrukerøkonomen

Hvis du frykter at inntekten din blir redusert eller faller bort, så er det en del grep du kan gjøre som gjør at hverdagen blir litt tryggere. Forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen gir deg tips og råd i denne filmen.