Nå er det lønnsomt og trygt å selge bil privat

Når du skal selge bil har du i realiteten to valg. Du kan levere bilen i innbytte til forhandler, eller du kan selge privat. Så hva er det beste alternativet?


Bruktbilsalg gjort trygt og enkelt

– Hvis målet er høyest mulig pris, kan det lønne seg å selge bil privat, sier Arne Nypan, administrerende direktør i SpareBank 1 Finans Midt-Norge.

– Siden en forhandler er avhengig av fortjeneste på bilen, vil de ofte tilby
mindre enn markedspris. De må tross alt forsvare de kostnadene de har med å selge bilen videre. 

Selv om privatsalg lønner seg, velger mange likevel å betale for tryggheten en forhandler kan tilby. Man er villig til å akseptere lavere pris for å slippe å bekymre seg for svindel, papirarbeid, usikre betalingsløsninger og andre utfordringer som tradisjonelt forbindes med privat bruktbilsalg.

I følge Arne Nypan er dette en stiv pris å betale for bekymringer det ikke trenger å bli noe av.

– I dag finnes det en nettløsning som gjør det like enkelt og trygt å selge bilen selv som å bruke forhandler, sier han og sikter til SpareBank 1 sin nye digitale tjeneste, TUT - transaksjon uten trøbbel

 –  Ved hjelp av noen få tastetrykk hjelper TUT deg gjennom alle steg i handelen. Her ligger alt fra skjema for tilstandsrapport til kjøpekontrakt og en pålitelig betalingsløsning, forklarer Nypan.

Administrerende direktør i SpareBank 1 Finans Midt-Norge, Arne Nypan. 

Sikker identifisering med BankID

– Alt du må gjøre er å logge deg inn på tjenesten med BankID, registrere kjøretøyet og invitere kjøper inn i tjenesten. Registrering med BankID sikrer at både du og kjøper kan være helt trygge på den andres identitet. En digital sjekkliste sørger for en grundig oversikt over bilens tilstand og ut fra disse opplysningene genereres en digital kjøpekontrakt, i henhold til kjøpsloven. Kontrakten kan dere forandre og lagre underveis helt til dere er enig om innholdet. Til slutt signeres kontrakten med BankID.

Pålitelig betalingsløsning

I tillegg inneholder TUT en hundre prosent pålitelig betalingsløsning. Hvis kjøper velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt. Hvis kjøper ikke velger å ta opp lån tilbyr SpareBank 1 et betalingsalternativ hvor de garanterer for sikker overføring av pengene.

Ekstra forsikring

Når du bruker TUT kan bilselger velge å kjøpe en bilbyttegaranti som en ekstra trygghet for kjøper. Kjøper får også tilbud om gratis skadeforsikring i en måned fra SpareBank 1.

TUT er trygg bilhandel i 2017. Enkelt, lønnsomt og sikkert som banken.