Barn og bank

Med barn er det ofte mange ting å tenke på - også når det kommer til bank. Alt fra sparing og forsikringer, til hvordan lære barnet gode vaner. 


Fem råd fra Magne om barn og økonomi

Magne Gundersen,
Forbrukerøkonom

  1. Involver barna i familiens økonomi. Snakk om hva ting koster.
  2. Bli enig om hva som må gjøres for å få lommepenger. 
  3. Lær barna å spare tidlig. Er det noe barnet ønsker seg? Sett opp en spareplan for å nå målet. 
  4. Snakk om penger og arbeid - forbruk og sparing. 
  5. Lær barna hvordan bankkort fungerer.

Sparebanden hjelper barna med å lære om penger og verdi

Synes du også det er vanskelig med barn, penger og økonomi? Det er du ikke alene om! Meld deg på vårt nyhetsbrev og få smarte tips rett i innboksen. 


Verdien av å spare selv

Lær barnet om økonomi. La barnet få sin egen sparekonto så tidlig som mulig. For å motivere ekstra, gir vi en super rente på barnets helt egen sparekonto. 


Tips!

Lag en spareplan sammen med barnet som går over noen uker hvor du tegner og forklarer hva tingen koster, og hvor mye barnet klarer å spare fra uke til uke. Det er motiverende, samtidig som barnet får oppleve at det er mulig å få råd til større ting ved å spare langsiktig.


Bankkort for barn under 13 år

Kort og mobilbank gir barnet ditt gode pengevaner i trygge omgivelser. Samtidig er det praktisk å overføre penger rett til bankkortet i stedet for å jakte på kontanter når poden trenger lommepenger. Denne kombinasjonen gir barnet et godt møte med digitale penger. 

Bankkortet er spesielt tilpasset barn og kan kun brukes dersom det er penger på konto. Det kan ikke brukes på internett. Skulle kortet bli borte er pengene likevel trygge. 

 


Ta kortpraten

Når barna skal begynne å bruke bankkort er det viktig at de forstår pengebruk og kortsikkerhet. Her får du tips om hva barna bør vite før de begynner å bruke bankkort for barn.