Næringsdriv Trondheim 2021

Mandag 15. november inviterer vi til lansering av årets Konjunkturbarometer på Britannia i Trondheim. 

I fjor så vi nærmere på de dramatiske virkningene av koronapandemien og presenterte en koronaindeks som viste hvordan dette kunne slå ut for ulike bransjer, regioner og kommuner. Nå sitter vi mer eller mindre med fasiten. Hvordan gikk det egentlig?

I tillegg har vi spurt 600 lokale næringslivsledere om hva de tror om 2022, og vi har vurdert de økonomiske konjunkturene for Midt-Norge og resten av landet.

Program, mandag 15. november, 8.00 - 11.00
Britannia Hall, Dronningens gate 5, Trondheim

Konferansier: Eli Arnstad

 

På vei ut av halvannet år med koronarestriksjoner bobler store deler av midtnorsk næringsliv over av optimisme igjen. Det som kan bremse festen er tilgangen på relevant arbeidskraft.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) innleder om hvordan Regjeringen har tenkt å møte utfordringen. LO-leder Peggy Hessen Følsvik har sine svar på utfordringen.

Neste sekvens er årets utgave av Konjunkturbarometeret for Midt-Norge, det tiende i rekken. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i SpareBank 1 Markets ser inn i glasskulen og spår om hvilken vei norsk og internasjonal økonomi tar framover.

Så slipper konserndirektør Vegard Helland i Næringsliv i SpareBank 1 SMN til for å fortelle om mange spennende funn i årets barometer. Boligøkonom Jan Håvard Valstad i EiendomsMegler 1 Midt-Norge analyser i eiendomsmarkedet i Midt-Norge generelt og Trondheim spesielt, før gründerøkonom Johanna Aaker Lindstad i SpareBank 1 Regnskapshuset SMN oppsummerer dagen sammen med Eli Arnstad.

Vi skal også finne tid til å dele ut Årets kremmer-prisen til den mest vellykkede handelsbedriften i Trondheim siste år.

Velkommen!