Urolige tider - slik kan vi hjelpe deg og bedriften

Mange bedrifter står overfor en krevende situasjon som en konsekvens av koronaviruset.

Dersom bedriften din har likviditetsutfordringer er det viktig at du kontakter din rådgiver i banken for å  diskutere mulige løsninger.

Trenger dere avdragsfrihet?

I nettbank bedrift kan dere selv søke om avdragsfrihet hvis bedriften har behov for det.

Søk avdragsfrihet

Søk avdragsfrihet leasing

Behov for økt likviditet?

Med fakturasalg reduserer du kredittrisikoen i bedriften, og du får mindre behov for annen type finansiering.

Les mer om fakturasalg

 

Forsikring og pensjon

Lurer du på hva bedriftens forsikringsordninger dekker? Eller har du spørsmål rundt pensjon i forhold til permitteringer? 

Se hva forsikringene dekker

Mer om korona og pensjon
 

Likviditetslån med statsgaranti

Har koronakrisen gått hardt utover bedriftens økonomi? Nå kan små og mellomstore bedrifter søke likviditetslån for å komme seg gjennom den vanskelige tiden.

Les mer og søk likviditetslån

Staten vil gi kontanter til bedriftene

Torsdag 2. april kom regjeringen med mer informasjon om ordningen som skal redde normalt sunne og levedyktige bedrifter fra konkurs. 

Dette bør du tenke på

Hvis inntektene svikter eller du forventer at inntektene vil svikte, må du straks gjøre det du kan for å kutte kostnader. Ingen vet hvor lenge problemene vil vare, derfor er det viktig å gjøre grep så snart som mulig.

  • Vurder mulige konsekvenser av situasjonen
  • Se på aktuelle tiltak (alt fra å kutte kostnader, se på kontantstrømmer og permitteringer til å dreie seg mot nye markeder)
  • Innfør tiltak tidlig nok til å skåne bedriften mest mulig 
  • Ved økonomiske utfordringer bør du kontakte banken så snart som mulig. 
  • Hvis du må vurdere permitteringer, husk å sette deg inn i reglene for permitteringer hos Arbeidstilsynet.

Omstilling, avvikling eller konkurs

Når markedet endrer seg kan bedrifter som normalt har gått med overskudd få problemer med økonomien. Da er det viktig å skaffe seg full oversikt over situasjonen, slik at dere kan treffe gode beslutninger. 

Ofte stilte spørsmål

Dere kan søke om avdragsutsettelse i inntil tre måneder. For aksjeselskap kan søknad sendes via innloggede sider i nettbanken. Dersom dere har behov for tilleggskreditt i en periode anbefaler vi at du tar kontakt med din rådgiver.

Dersom bedriften rammes økonomisk av koronavirus kan dere søke om gebyrfri avdragsutsettelse i tre måneder hos vårt leasing-selskap SpareBank 1 Finans Midt-Norge. Send en e-post til bedrift@sb1finans.no.

Hvis du sender faktura til andre bedrifter, kan du selge fakturaen til oss og få pengene på konto i løpet av kort tid. Les mer om fakturasalg.

Hovedregelen i pensjonslovgivningen er at man ikke skal være med i tjenestepensjonsordningen når man blir permittert, og permitterte kan derfor meldes ut fra permitteringstidspunktet.

Her finner du mer informasjon om pensjon og permitteringer

Mange bedrifter lurer på hvordan de skal ta betalt for tjenestene sine i disse koronatider. På vipps.no finner du gode råd og tips.

For at avbrudds-/driftstapsforsikringen skal kunne erstatte tapt omsetning og inntekt ved driftsavbrudd, må det ha skjedd en erstatningsmessig skade på bedriftens eiendeler eller næringsbygg. Med erstatningsmessig skade mener vi skader som følge av brann, vann, tyveri osv.

Et virusutbrudd som resulterer i tapt/redusert omsetning anses som force majeure, hvor forhold og situasjoner er utenfor de involverte parters kontroll, og erstattes som hovedregel ikke av forsikringen. Slike hendelser er så store og inngripende i samfunnet at det ikke vil være mulig for forsikringsselskapene å håndtere kostnadene. Her må alle bære sine tap og det offentlige må legge til rette for næringslivet slik at flest mulig overlever.

Forsikringsselskapene opplever stor pågang. Her finner du spørsmål og svar om reiseforsikring.

Andre spørsmål? Les mer om forsikring til bedrifter i forbindelse med korona.


Webinar

Sammen med Næringsforeningen i Trondheimsregionen arrangerte vi et webinar 25. mars med tema "Økonomi og markeder i koronaens tid", med sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i SpareBank 1 Markets. Se webinaret her.

Til deg som har spørsmål eller ønsker kontakt med oss

Vi ønsker å bidra til å redusere risikoen for spredning av koronaviruset. Derfor anbefaler vi alle som har spørsmål eller ønsker kontakt med oss om å bruke chat eller telefon.

Vi oppfordrer så mange som mulig av våre kunder å bruke digitale løsninger. Nettbanken og mobilbanken er tilgjengelig døgnet rundt. 

Har du allerede avtalt et møte kan vi gjerne ta det på telefon, hvis du heller ønsker det.

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere!

Vi vil hjelpe folk og bedrifter gjennom krisen

Konsekvensene av korona-viruset kan bli alvorlige. Det handler om helse og det handler om økonomi. Og det er fortsatt alt for tidlig å si noe om hvor lenge det vil vare eller hvor store følger det vil gi. Samtidig lover vi i SpareBank 1 SMN å gjøre alt vi kan for å begrense konsekvensene for folk, næringsliv og samfunn.

Hvordan påvirkes de ansatte av Korona?

Korona-viruset fører til mye usikkerhet. Hva dekker reiseforsikringen? Hva skjer med sparepengene mine? Hva gjør jeg hvis jeg blir permittert?

Viktig informasjon relatert til Koronoa.