Er du litt usikker på hvilken vei du skal gå?

Dette går fint, vi er her for deg! Det å velge å starte sin egen bedrift og bli din egen sjef kan være litt komplisert, så la oss hjelpe deg på veien for å komme i gang med å gjøre drømmen virkelig.

Illustrasjon av mann som ser på mobil og er usikker

Rådgiver

Hvis du ønsker å få kontakt med en rådgiver med en gang, så er vi her for deg.

Du kan enten avtale møte med en rådgiver eller ringe for å snakke med en kundebehandler. Har du mange spørsmål anbefaler vi å avtale et møte.

Nyttige lenker

Altinn.no - gir oversikt over støtteordninger.

Brønnøysundregistrene.no - gir oversikt over ulike former for å registrere en virkomshet på og mulighet til å registrere bedriften din. 

Innovasjonsnorge.no - kan gi etablerertilskudd til nye bedrifter og enkeltpersonforetak.

Skattefunn.no - kan gi støtte i form av skattefradrag på 18-20 prosent av kostnader til utvikling av nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser.

Skatteetaten.no - har nyttig informasjon om de skattemessige aspektene ved det å drive en bedrift.

bekreft ikon

Steg 1: Få ned idéen

Når man har en god idé kan det være mye som spinner i hodet. For å hjelpe deg med å konkretisere tankene dine har vi laget en mal til deg som kan hjelpe deg på vei. Last gjerne ned Idé-malen vår.

Ikon nettbank bedrift

Steg 2: Lag en forretningsmodell

Har du ikke gjort dette før anbefaler vi å komme innom oss for rådgivning eller benytte deg av Business Model Canvas-metoden. Da får du hjelp til selvhjelp så du kan kartlegge kundesegmenter, verdiløfte, kanaler, kunderelasjoner, inntektsstrøm, ressurser, kjerneaktiviterer, partnere og kostnader.

To personer snakker. Ikono

Steg 3: Lær å fortelle idéen din

Du får gjerne bruk for å kunne presentere idéen din når du minst venter det. Øv inn en heistale hvor du bruker 15 sekunder på hver av disse temaene; problemet dere vil løse, teamet som skal gjøre det, hvordan dere skal løse problemet og markedspotensialet.

Sparegris. Ikon

Steg 4: Økonomi, drift og administrasjon

Økonomi og drift kan være kjedelig, men det er helt nødvending å ha orden på for at firmaet ditt skal klare seg.

Hvordan lykkes med å bli din egen sjef

Det er en del å tenke på når man skal starte bedrift. Her finne du noen tips og råd.

Er aksjeselskap den beste selskapsformen for din bedrift?

Å starte og drive et aksjeselskap (AS) er lettere og enklere enn for noen år siden. Inngangsbilletten er blitt rimeligere, og den store gulroten er at du ikke har personlig ansvar for økonomien i selskapet. Les mer om aksjeselskap (AS) her.

Er enkeltpersonforetak (ENK) den beste selskapsformen for din bedrift?

Har du en hobby eller virksomhet som gir inntekt? Med bi-inntekt kan det lønne seg å opprette et selskap. Enkeltpersonforetaket er for deg som skal gjøre jobben selv. Du er sjefen. Ingen andre bestemmer hvordan du driver businessen din. 

Gikk fra enkeltpersonforetak til aksjeselskap

Rørleggeren Lars Morten Myran (38) opplevde at valg av selskapsform hadde direkte påvirkning av hvordan han ble oppfattet i bransjen. Det var da han etablerte aksjeselskap (AS) at ting virkelig begynte å løsne for bedriften.