Sommer internship

Hver sommer jobber har vi en gruppe sommerinterns hos oss i sju uker. Her deler tre av studentene i 2020 erfaringer fra deres sommer i banken.

Fredrik Almås, Sara Elise Wøllo og Thakshina Tharmapalan utenfor hovedkontoret i Søndre gate.


Mens flesteparten av de ansatte i banken var på sommerferie tilbrakte studentene Sara, Thakshina og Fredrik sine sommerferier på hovedkontoret vårt i Trondheim sentrum.

De tre kommer fra to forskjellige studieretninger ved NTNU; fysikk og matematikk og kybernetikk og robotikk. I sommer jobbet de med analyse og prosessautomatisering, begge stadig viktigere arbeidsområder i fremtidens bank.

De tre sier det var en positiv opplevelse og de har lært mye på de sju ukene. Fra en generell introduksjon til banken og hvordan vi jobber i de forskjellige avdelingene, til veldig konkrete oppgaver innen to av våre forretningsområder.


- Det har vært kjempespennende! Det har vært gøy, men også utfordrende. Vi fikk en oppgave som var stor, men vi fikk god hjelp til å konkretisere den og bryte den ned i flere deler. Strategi og analyse, hvor jeg jobbet, er en liten avdeling, men det har gjort at vi har blitt godt kjent med kollegaene våre.

I tillegg har vi gått god innsikt i arbeidsoppgavene til andre på avdelingen, og de har vært veldig flinke til å følge oss opp og dele av sin kunnskap. Det å være del av SpareBank 1 SMN har også vært veldig spennende. 

Sara, sommerintern 2020

- Oppgaven har vært veldig spennende og jeg har lært veldig mye på kort tid. Dette har vært veldig lærerikt og givende og jeg føler vi har fått en skikkelig autentisk opplevelse av hvordan det er å jobbe og samhandle med kollegaer hver eneste dag. Vi fikk gå rett inn i en rolle som ansatt og ikke bare vært i et eget sommerprogram for studenter og det satte jeg veldig pris på.

Jeg har virkelig fått innsikt i hvordan det er å jobbe i en bedrift sammen med masse fine folk. Jeg anbefaler internship i SpareBank 1 SMN veldig, da alle jeg har møtt her er veldig imøtekommende og hjelpsomme uansett hva man spør om og de ga oss en oppgave som virkelig er den mest autentiske jobberfaringen det går an å få.

Fredrik, sommerintern 2020

- Det har vært veldig spennende og lærerikt å jobbe i SpareBank 1 SMN. Vi har blitt tatt veldig godt imot og fått god veiledning. Arbeidsmiljøet er kjempebra, og kollegaer vil alltid stille opp for å hjelpe, dersom du skulle sitte fast med en oppgave.

Jeg har fått innsikt i hvordan man jobber i banken i praksis og har fått muligheten til å jobbe tett i team. Jeg har lært veldig mye av kollegaene mine, og jeg har fått inntrykk av hvordan arbeidslivet vil se ut i en bedrift som SpareBank 1 SMN.

Thakshina, sommerintern 2020


Bygger fremtidens bank

For banken er det viktig at studentene får muligheten til å jobbe i et innovativt miljø. Vi ønsker at de skal jobbe med reelle problemstillinger som skal gi dem en utfordring, og samtidig bidra til å hjelpe oss å bygge fremtidens bank. 

Tverrfaglighet, frihet ved valg av arbeidsmetode og god oppfølging er alle viktige elementer i vårt sommer-internship. 

- Jeg tror vi lyktes i å gi studentene oppgaver som de synes var relevante,
utfordrende og interessante. De lærte seg nye verktøy og program i løpet av
kort tid og kunne på slutten av sommeren presentere resultater som blir nyttige
for banken fremover. Vi er veldig fornøyde med den jobben sommerstudentene
gjorde, sier HR-spesialist Heidi Aakre Faradonbeh.

Lyspære, ikon.

Topp 5 søketips fra studentene

  • Ikke undervurder din egen kompetanse, som student kan man mye om mange ting som er nyttige for en arbeidsgiver.
  • Vær ærlig og vær deg selv på intervju. Har du først kommet til intervju så har du allerede skilt deg ut nok til å være en kandidat for jobben.
  • Hvis du har en interesse for bank og finans, så søk, uansett hvilken studieretning du går! Det er varierte arbeidsoppgaver og hyggelige kollegaer som vil at du skal lykkes!  
  • Det kan være lurt å tenke på at man må klare å skille seg ut blant flere søkere. Motivasjon for sommerjobb og hva du kan bidra med er viktig å få med i søknaden. 
  • CV-en din bør være oversiktlig og saklig. Men den kan gjerne inneholde et par setninger om hvordan du skiller deg ut med din spesialisering, basert på fagene du har tatt.

Søknadsfrist for sommeren 2021 er utløpt. 
Aktuelle kandidater vil bli kontaktet.