Hjertebank

Å fortelle historier som berører hjertet er en glede og en del av en lang tradisjon for oss som sparebank. Vi gir en del av overskuddet tilbake til samfunnet, og det har vi gjort siden 1840.


Breddefotballen

Mange fotballklubber jobber iherdig for at fotball skal være så artig som mulig for så mange som mulig. Noen ganger ender det med verdensrekord – i antall unger samlet på cup for å spille tre mot tre. 

Les mer om breddefotballen eller se filmen

TÆL-talentet

Møt Charlotte Audestad, som jakter på sterke følelser for å skrive gode tekster. Hvis følelsene ikke er sterke nok, stiller Charlotte Audestad seg ytterst på kanten av stupet. Der finner hun materiale til låtene sine, og uforutsigbarheten hun trenger for å ha det bra.

Les mer om Charlotte eller se filmen


Restaureringsarbeiderne

Siden 1869 har Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider satt sin ære i å holde nasjonalhelligdommen i god stand. De kjenner den gamle steinbygningens irrganger bedre enn de fleste, og vet at det ikke bare er konger, prester og helgener forunt å få en plass på domkirkens fasade. 

Les mer om restaureringsarbeiderne eller se filmen

Skitalentet

Lisa Grøtte Renå står klar på startstreken. Hun har klubben i ryggen og blikket stødig festet på framtida. Lisa Grøtte Renå fra Hommelvik drømmer om å bli best på ski. 

Les mer om Lisa


Filmbussen

Hallvar Witzø etablerte Filmbussen fordi han skulle ønske den fantes da han selv var ung. Nå er han regissør på heltid med Oscar-nominasjoner og filmvisninger i Cannes, men hjertebarnet hans ruller stadig rundt på trønderske veier.  

Les mer om Filmbussen

Barneteateret

I 30 år har Poppeloppeteateret i Molde gitt barn muligheten til å skinne på en scene. De lærer hvor høyt de må snakke, hvor fint de kan synge, hvor herlig det er med applaus – og hvor utrolig mye arbeid som ligger bak en suksess. 

Les mer om Poppeloppeteateret


Gründerbedriften

Som nyutdannet sivilingeniør gikk Lars Solberg rett fra skolebenken til en usikker tilværelse som teknologigründer. Ni år senere har gründerideen blitt til den internasjonale suksessbedriften Aptomar – og Lars er fortsatt like opptatt av å være uredd. 

Les mer om Aptomar