Om fondet

Hvert år mottar vi flere tusen søknader fra lag og foreninger. Vi prioriterer prosjekter innen innovasjon, næringsutvikling, kultur, idrett, miljø og humanitære formål. Vi innvilger i overkant av 1000 søknader årlig til ulike formål og av ulik størrelse.


Å være en sparebank

Engasjementet vårt rommer både hverdagsliv/ kulturliv og næringsliv. Vi har bevilget penger til nasjonalhelligdommen Nidarosdomen siden 1871. Vi støtter skitalent, fotballglede, teaterentusiasme, spennende teknologiselskaper og en rekke talent innen sang og musikk. 

Gjennom SpareBank 1 SMN talentstipend har mer enn 350 talent fått mulighet til å virkeliggjøre sine drømmer. I over ti år har vi gitt stipend slik at unge mennesker, organisasjoner og hedersmennesker har mulighet til å arbeide for å nå ambisiøse mål og samtidig kjenne at de er verdsatt. 

Vi vet at verdensstjerner kan fostres fra alle deler av Trøndelag og Nordvestlandet, det viktige er at det finnes gode miljøer hvor de kan utvikles. Og i de miljøene finnes det vennskap, opplevelser, tilhørighet og glede. Derfor er vi så opptatt av å støtte bredden og frivilligheten i idretten. Fordi det skaper så mange gode opplevelser, og gir grunnlaget for enerne. 

Å være en sparebank er å være i takt med folks liv. Vi får være med på opp- og nedturer til folk i hele Trøndelag og på Nordvestlandet. Og vi har denne fantastiske muligheten til å kunne gi noe tilbake til regionen vi er en del av. Det er en glede å vite at deler av bankens overskudd skal brukes her for å gi grunnlag for trivsel og vekst!