Plastdugnad logo

Plasten har et hav av tid.
Det har ikke vi.


Bli med i kampen mot plast!

Kampen mot plast og marin forsøpling er et globalt problem, som også må løses lokalt. Derfor inviterer vi hele Midt-Norge med på plastdugnad.


Takk for innsatsen!

For et fantastisk engasjement! Over 12 000 frivillige fra skoler, barnehager, lag og foreninger over hele Midt-Norge ble med oss på ryddeaksjon. 18 000 sekker ble fylt med plast og annet avfall fra naturen.

Idékonkurranse

I samarbeid med Innovasjon Norge og NTNU Technology Transfer AS har vi invitert forskere, gründere og regionens næringsliv til å komme med idéer som kan redusere plastavfallet.

Konkurransen er nå avsluttet, og vi gratulerer Plarva Solutions, Bomerang og Lars Solberg med seieren! De får 100 000 kroner hver og eksperthjelp til å utvikle sine idéer videre. 

Søk støtte til miljøtiltak   

Hvert år støtter vi hundrevis av frivillige organisasjoner i Midt-Norge. I 2018 har vi prioritert å støtte miljøtiltak, og oppfordret lag og foreninger til å søke om støtte til utstyr og prosjekter som kan bidra til å minske spredning og bruk av plast.

Søknadsfristen er nå utløpt, og søknadene er under behandling. 

Fotokonkurranse:
Her er vinnerbildet!

Flere hundre har delt bilder fra sine ryddeaksjoner på Instagram, og merket dem med #plastdugnaden og #sparebank1smn. Vinneren av en elsykkel ble Cecilie Varga fra Brattvåg. Vi gratulerer!