Sofakampen

Sammen gjør vi
hverandre sterkere

Vi har aldri vært mindre i bevegelse enn nå, eller tilbragt mer tid i sofaen. Derfor utfordrer vi lag og foreninger i Midt-Norge til å bli med på sofakampen. Sammen skal vi stå opp for folkehelsa, og få folk opp av sofaen! 

Søk støtte til prosjekter og utstyr

Konsert på en fjelltopp? Kanotur for eldresenteret? Basketballturnering i nabolaget?

I år tar vi kampen mot sofaen, og støtter prosjekter og utstyr som får flere i bevegelse.  

Se hvem som fikk støtte i vårens tildeling

Sjekk når Sofakampen kommer til deg!

Sammen med lag og foreninger arrangerer vi aktiviteter over hele Midt-Norge. På vår Facebook-side finner du arrangementer som du kan delta på.

Sammen får vi ting til å skje! #Sofakampen


Ofte stilte spørsmål

 • I sofakampen skal vi støtte formål som får flere opp av sofaen. 

  På bloggen vår har vi samlet noen tips

  Tenk på hva dere som korps, idrettslag eller frivillig organisasjon kan gjøre for å skape enda mer bevegelse i deres nabolag. Ikke alle aktiviteter koster penger, men i sofakampen vil vi likevel belønne lag og foreninger som gjør en innsats for folkehelsen. Beskriv hva dere ønsker å gjøre, og hvilken dugnadsinnsats som kreves, så blir vi kanskje med og belønner laget for innsatsen! 

  Vi ønsker å gi støtte til utstyr, aktiviteter og konkrete prosjekter, ikke generell drift. Vi legger vekt på at prosjektene har allmennytte, det vil si kan komme til glede for flere. 

 • SpareBank 1 SMN ønsker å være med og støtte lag og foreninger i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. For å kunne søke om støtte fra oss, må du være tilknyttet en virksomhet i vår region, med organisasjonsnummer. 

  I sofakampen henvender vi oss til både korps, idrettslag, kor, humanitære organisasjoner, grendalag, skoler, barnehager og alle organisasjoner som ønsker å gjøre noe som får flere i nabolaget i bevegelse. 

 • Vårens søknadsperiode er nå avsluttet. Alle som har søkt om støtte, skal ha fått svar på e-post. Neste søknadsfrist er 1. oktober. Klikk på den grønne knappen over, og fyll ut søknadsskjemaet.

  Dersom ditt prosjekt får tildelt støtte, må du sende inn en rapport for å få utbetalt pengene. Dette får du mer informasjon om dersom søknaden innvilges. Savner du svar, eller lurer du på noe kan du kontakte oss på gavefond@smn.no

   

 • Noen prosjekter er store, og noen er små. Du kan søke om valgfritt beløp, men de fleste prosjektene støttes med rundt 10 000 kroner.

 • Nei, dessverre. Vi ønsker å sikre at støtten går til reelle prosjekter med allmennytte, og organisasjonsnummer er derfor et krav. Hvis dere har en god idé til et prosjekt, men mangler organisasjonsnummer, kan kanskje Spleis fra SpareBank 1 være til hjelp for å samle inn penger? 

   

Se hva andre har gjort

500 prosjekter over hele Midt-Norge fikk støtte våren 2019. Her er smakebiter fra noen få av dem til inspirasjon!

Video placeholder image

Dansegulvet kaller

Video placeholder image

Konsert med utsikt

Video placeholder image

Utfordret tilskuerne

Send #Sofakampen-utfordringen videre!

Ønsker du å være med på å få flere opp av sofaen? 
Eller vil din organisasjon vise frem hvordan dere bidrar til å fremme folkehelse? 

Bruk #Sofakampen på Instagram og utfordre gjerne noen til å bli med på en gåtur, treningsøkt eller annen fysisk aktivitet. Alle som bruker emneknaggen på en åpen profil, er med i trekningen om gavekort på treningstøy eller ekstra støtte til klubbkassa.