Søk støtte

Søk om penger til aktiviteter og prosjekter som skaper glede og engasjement i ditt lokalmiljø.


Sammen får vi ting til å skje

Det finnes mange frivillige, ildsjeler og engasjerte mennesker i Midt-Norge. Noen ganger er det nok med engasjement og vilje - andre ganger trengs litt økonomisk støtte.

Vi ønsker å være med å bidra, slik at ditt lag eller forening kan realisere sitt prosjekt. Sammen ønsker vi å skape levende lokalsamfunn, med spesielt fokus på barn og unge.

I 2019 prioriterer vi formål som fremmer folkehelse og får folk opp av sofaen. 

I år står vi opp for folkehelsa!

Hvert år velger SpareBank 1 SMN et samfunnsproblem som vi ønsker å bidra til å løse. I 2019 er vår prioritet å få flere opp av sofaen gjennom Sofakampen. 

Video placeholder image

500 organisasjoner kunne juble for vårens samfunnsutbytte!

Samfunnsutbytte er den delen av bankens overskudd som skal gå til gode formål i vår region. Visste du at SpareBank 1 SMN sin største eier er deg og meg? Derfor er det også vi trøndere, sunnmøringer, romsdalinger og alle andre som bor her i Midt-Norge, som skal få glede av at det går godt for banken. 

Les mer om vårens utdeling av samfunnsutbytte på bloggen vår

Lurer du på noe?

 • SpareBank 1 SMN ønsker å være med og støtte lag og foreninger i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. For å kunne søke om støtte fra oss, må du være tilknyttet en virksomhet i vår region, med organisasjonsnummer. 

 • Klikk på den grønne knappen over, og fyll ut søknadsskjemaet. Kun søknader sendt inn via skjemaet vil behandles.

  Vi har to tildelinger i året. Én på våren og én på høsten. Neste søknadsfrist er 1. oktober 2019.

 • Alle som søker om støtte, vil få svar på e-post ca to måneder etter at søknadsfristen har gått ut. Dersom ditt prosjekt får tildelt støtte, må du sende inn en enkel bekreftelse/sluttrapport for å få utbetalt pengene. Dette får du mer informasjon om dersom søknaden innvilges.

  Savner du svar, eller lurer du på noe kan du kontakte oss på gavefond@smn.no

 • Du kan søke om valgfritt beløp, men de fleste prosjektene støttes med inntil 10.000 kroner.

 • Som en lokal sparebank med hjerte for regionen vi er en del av, ønsker vi å bidra til å skape et levende lokalsamfunn med aktivitet og trivsel for alle. Vi prioriterer formål som kommer barn og unge til gode, og ønsker å gi støtte til utstyr, aktiviteter og konkrete prosjekter, ikke generell drift. Vi legger vekt på at prosjektene har allmennytte, dvs. kan komme til glede for flere. 

  I 2019 prioriterer vi tiltak som fremmer folkehelse og får flere opp av sofaen. Tenk derfor på hva dere som korps, idrettslag eller frivillig organisasjon kan gjøre for å skape enda mer bevegelse i deres nabolag. 

  Se hvem som fikk støtte våren 2019

  Se hvem som fikk støtte høsten 2018

  Se hvem som fikk støtte våren 2018

   

 • Vi gir ikke støtte til følgende formål:

  • prosjekter med partipolitisk eller religiøs profil
  • tiltak som faller inn under offentlige kjerneoppgaver
  • privatpersoner, eller prosjekter med kommersielle interesser
  • aktiviteter uten allmennyttig verdi, med svært begrenset målgruppe (f.eks. klassetur)
  • ordinær drift
 • Nei, dessverre. Vi ønsker å sikre at støtten går til reelle prosjekter med allmennytte, og organisasjonsnummer er derfor et krav. Hvis dere har en god idé til et prosjekt, men mangler organisasjonsnummer, kan kanskje Spleis fra SpareBank 1 være til hjelp for å samle inn penger? 

Plastdugnaden 2018

I 2018 satte vi fokus på kampen mot plastforsøpling og inviterte hele Midt-Norge med på plastdugnad. Engasjementet og innsatsen var fabelaktig!