Talentstipend

Har du et talent innenfor kultur, idrett, samfunnsutvikling eller gründerskap? Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke eller nominere noen til SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2018

Har du et talent?

 • Søk om stipend i kategoriene kultur, idrett eller samfunn.
 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke/nomineres.
 • Det kåres en hovedvinner i hver kategori som får 50.000 kroner. Øvrige vinnere får 20.000 kroner.
 • Vinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjonsforedrag, stipendutdeling og festmiddag med gjester.

Årets søknadsrunde er nå lukket. Vinnerne blir kontaktet og offentliggjøres i mars/april. Neste søknadsrunde starter i desember. 


Ofte stilte spørsmål

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. Derfor har vi valgt å ikke sette noen nedre eller øvre aldersgrense. Søkeren må være ung nok til å anses som et talent, men samtidig gammel nok til å ha høstet litt erfaring. De fleste stipendvinnerne er mellom 18 og 25 år.

 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke. Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Trøndelag eller på Nordvestlandet. Du kan for eksempel være oppvokst her, men nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1 SMN har kontorer i 42 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipend i dette området. SpareBank 1 har flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Samfunnsklassen er ny av året, og er tiltenkt gründere, forskerspirer og unge samfunssbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Vi ser for eksempel etter deg som har fått viktige ting til å skje i ditt lokalsamfunn, deg som har startet opp ny virksomhet eller oppnådd svært gode resultater i din utdannelse.

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, forskerspirer, kunstnere, filmskapere, gründere eller festivalarrangører. Felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og samfunn). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

  Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne. 


Hjertebank for regionen

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 

Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet. Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. 

Vi har også et eget stipend for unge jazzmusikere.

 


Disse vant hovedstipend i 2018

Kultur
Scenekunstner Ibrahim Fazlic både skriver og produserer teater- og performance-forestillinger, og deltar også som skuespiller i egne og andres produksjoner.

Idrett
Skøyteløper Bjørn Magnussen har vært Norges beste i sin årsklasse lenge, og debuterte denne sesongen i verdenscupen for seniorer, med imponerende resultater og to pallplasser i lagsprint. 

Samfunn
Seriegründer Marie Jacobsen Lauvås har et stort og brennende engasjement for teknologihovedstaden Trondheim, og er i dag daglig leder i Sounds Good AS.