Talentstipend

Har du et talent innenfor kultur, idrett, samfunnsutvikling eller gründerskap? Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke eller nominere noen til SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2017

Har du et talent?

 • Søk om stipend i kategoriene kultur, idrett eller samfunn.
 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke/nomineres.
 • Det kåres en hovedvinner i hver kategori som får 50.000 kroner. Øvrige vinnere får 20.000 kroner.
 • Vinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjonsforedrag, stipendutdeling og festmiddag med gjester.

Årets søknadsrunde er nå lukket. Vinnerne blir kontaktet og offentliggjøres i mars/april. Neste søknadsrunde starter i desember. 


Ofte stilte spørsmål

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. Derfor har vi valgt å ikke sette noen nedre eller øvre aldersgrense. Søkeren må være ung nok til å anses som et talent, men samtidig gammel nok til å ha høstet litt erfaring. De fleste stipendvinnerne er mellom 18 og 25 år.

 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke. Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Trøndelag eller på Nordvestlandet. Du kan for eksempel være oppvokst her, men nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1 SMN har kontorer i 42 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipende i dette området. SpareBank 1 har flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Samfunnsklassen er ny av året, og er tiltenkt gründere, forskerspirer og unge samfunssbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Vi ser for eksempel etter deg som har fått viktige ting til å skje i ditt lokalsamfunn, deg som har startet opp ny virksomhet eller oppnådd svært gode resultater i din utdannelse.

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, forskerspirer, kunstnere, filmskapere, gründere eller festivalarrangører. Felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og samfunn). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

  Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne. 


Hjertebank for regionen

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 

Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet. Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. 

Vi har også et eget stipend for unge jazzmusikere.

 


Disse vant hovedstipend i 2017

Kultur
Mona Krogstad har spilt saksofon siden hun var åtte år gammel og er aktiv i mange prosjekter i musikkbransjen.

Næring
Kristoffer Lande har til tross for sin unge alder ledet et team på opptil 12 personer gjennom alle faser en oppstartsbedrift må gjennom.

Idrett
Silje Katrine Waade spiller nå fast som høyreback på Byåsen Håndball Elite.