Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, samfunnsutvikling eller gründerskap?  Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Her er vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2019

Lørdag 30. mars 2019 delte vi ut talentstipend til 23 inspirerende, fremadstormende og unge talenter fra Midt-Norge. Sjekk ut vinnerne – vi garanterer  at du kommer til å se mer til denne gjengen fremover! 

Video placeholder image

 

Vi heier på unge talenter fra Midt-Norge!

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 

Siden 2003 har banken delt ut talentstipend til over 500 talenter. Neste søknadsrunde er planlagt senhøsten 2019.

I samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz og Talent Norge deler vi også hvert år ut SpareBank 1 SMN JazZtipendiat. Les mer om dette her.

 Ofte stilte spørsmål

 • Når vi åpner for søknader til neste søknadsperiode legger vi lenke til skjema på denne siden. Fyll ut skjemaet og legg ved bilder. Merk at det kan ta litt tid å laste opp store filer. Du vil få tilsendt en e-post med lenke til å redigere søknaden frem til søknadsfristen. 

  Vi har tre juryer som består av fagpersoner innen de ulike kategoriene (kultur, idrett og samfunn), samt ansatte i SpareBank 1 SMN. 

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke nådde opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen. Neste søknadsrunde er planlagt senhøsten 2019. 

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år.

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er to eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

 • Samfunnsklassen er tiltenkt gründere, ildsjeler, forskerspirer og unge samfunnsbyggere. Vi ser for eksempel etter deg som har fått viktige ting til å skje i ditt lokalsamfunn, deg som har startet opp ny virksomhet eller oppnådd svært gode resultater i din utdannelse.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, organisasjonstalenter, forskerspirer, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og samfunn). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

  Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling i Trondheim, med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.