Talentstipend

Har du et talent innenfor kultur, idrett eller gründerskap? Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke eller nominere noen til SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Har du et talent?

 • Søk om stipend i kategoriene kultur, idrett eller næring.
 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke/nomineres.
 • Det kåres en hovedvinner i hver kategori som får 50.000 kroner. Øvrige vinnere får 20.000 kroner.
 • Vinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjonsforedrag, stipendutdeling og festmiddag med gjester.
 • Neste søknadsrunde kommer vinteren 2017/2018.

SpareBank 1 SMN Talentstipend gis til de vi mener er med på å bygge opp, utvikle og inspirere. Kanskje er det deg vi jakter på?

 


Hjertebank for regionen

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Talent kommer i mange former, men felles for alle er evnen til å gjøre en forskjell og bidra positivt til regionen de er fra. Vi har også et eget stipend for unge jazzmusikere.

 Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet. Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. Du kan bli kjent med noen av de tidligere vinnerne i videoene under. 

 


Disse vant hovedstipend i 2017

Kultur
Mona Krogstad har spilt saksofon siden hun var åtte år gammel og er aktiv i mange prosjekter i musikkbransjen.

Næring
Kristoffer Lande har til tross for sin unge alder ledet et team på opptil 12 personer gjennom alle faser en oppstartsbedrift må gjennom.

Idrett
Silje Katrine Waade spiller nå fast som høyreback på Byåsen Håndball Elite.Ofte stilte spørsmål

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. Derfor har vi valgt å ikke sette noen nedre eller øvre aldersgrense. Søkeren må være ung nok til å anses som et talent, men samtidig gammel nok til å ha høstet litt erfaring. De fleste stipendvinnerne er mellom 18 og 25 år.

 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nord-Vestlandet kan søke. Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Trøndelag eller på Nordvestlandet. Du kan for eksempel være oppvokst her men flyttet til et annet sted for å studere, eller du kan ha flyttet hit i senere tid. 

  SpareBank 1 SMN har kontorer i 42 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. SpareBank 1-alliansen består imidlertid av flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Næringsklassen er tiltenkt unge gründere som jobber godt med innovasjon, utvikling og nyskaping. Du har for eksempel startet din egen bedrift, eller står på trappene til å gjøre det.

 • Juryen ser etter talenter som er med på å bygge opp, utvikle og inspirere. Det kan være idrettsutøvere, musikere, kunstnere, filmskapere, gründere og flere. Listen er lang, men felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra. Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter? 

 • Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og næring). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

  Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.