Talentstipend

Er du mellom 18 og 30 år og har et talent innenfor kultur, idrett, gründerskap eller noe annet? Da kan du søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Vi heier på unge talenter fra Midt-Norge!

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål.

Felles for våre talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. 

Er dette deg? Søk nå! Søknadsfrist 6. januar 2020. 

Her er fjorårets vinnere 

Festivalyndling, gjenbruksforkjemper, gründerhåp og fotballtalent. Slik så det ut forrige gang vi delte ut SpareBank 1 SMN Talentstipend til 23 inspirerende, fremadstormende og unge talenter fra Midt-Norge.

Sjekk ut vinnerne – vi garanterer  at du kommer til å se mer til denne gjengen fremover! 

Video placeholder image


Ofte stilte spørsmål

 • Neste søknadsfrist er 6. januar 2020. Fyll ut søknadsskjemaet og legg ved bilder. 

  Merk at det kan ta litt tid å laste opp store filer. Dersom du har problemer med å få søknaden gjennom, kan dette skyldes for tunge vedlegg. 

  Du vil få tilsendt en e-post med lenke til å redigere søknaden frem til søknadsfristen. Sjekk spam-mail om du ikke har mottatt, eller kontakt oss på talent@smn.no.

  Etter søknadsfristen vil søknadene gjennomgås av våre juryer, som består av fagpersoner samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Alle søkerne vil få svar, senest 1. mars. Vinnerne kontaktes på telefon.  

  Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen senere.

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. For oss handler talentstipend om å heie på unge som har vist at de kan og vil, og som samtidig har høstet litt erfaring med sitt talent. Vi ser etter talenter i aldersgruppen 18-30 år. 

 • SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipend i dette området.

  Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere. 

  SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

  Talentstipend G9alt - SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

  Talentstipend - SpareBank 1 Østlandet

  Talentstipend - SpareBank 1 Nord-Norge

 • Alle som har et talent som ikke har en naturlig plass under en av de andre kategoriene.

 • Nei, dessverre. SpareBank 1 SMN Talentstipend er tiltenkt enkeltpersoner. Du kan gjerne tilhøre en gruppe, et lag eller en virksomhet, men stipendet utbetales til deg personlig, og skal være et bidrag til din personlige utvikling. 

 • Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på. Vi ønsker å finne dem som kan gjøre noe ekstra for å  bygge opp, utvikle og inspirere i vårt lokalsamfunn. Det kan være f.eks. idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere eller andre talenter. Felles for våre vinnere er stå-på-viljen, evnen til å gjøre en forskjell, og ønsket om å bidra positivt til regionen de er fra.

  Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

  Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

 • Det deles ut til sammen inntil 1 million kroner, fordelt på stipender på mellom 25 000 og 50 000 kroner.  

  Sett av lørdag 28. mars
  Stipendvinnerne inviteres til bankens hovedkontor i Trondheim 28. mars 2020. Vi lover inspirasjon og mulighet til å bli kjent med og lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for vinnerne og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.