Talentstipend

Har du et talent innenfor kultur, idrett eller gründerskap? Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke eller nominere noen til SpareBank 1 SMN Talentstipend.


Til deg som søker

 • Søk om stipend i klassen for kultur, idrett eller næring.
 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nordvestlandet kan søke/nomineres.
 • Det deles ut tre hovedstipend på 50.000 kroner, og inntil 15 stipend på 20.000 kroner.
 • Vinnerne blir kontaktet i februar/mars 2017.
 • Neste søknadsrunde kommer vinteren 2017/2018.

SpareBank 1 SMN Talentstipend gis til de vi mener er med på å bygge opp, utvikle og inspirere. Kanskje er det deg vi jakter på?

 


Hjertebank for regionen

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Talent kommer i mange former, men felles for alle er evnen til å gjøre en forskjell og bidra positivt til regionen de er fra. Vi har også et eget stipend for unge jazzmusikere.

 Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Trøndelag og på Nordvestlandet. Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. Du kan bli kjent med noen av de tidligere vinnerne i videoene under. 

 


Noen av vinnerne fra 2016

Årets kulturtalent 2016
Ingrid og Maria W. Ose øver flere timer hver dag for å nå drømmen om en profesjonell musikkarriere.

Årets næringstalent 2016
Thrine B. Heggum og Ine B. Rossetnes pruduserer spesialdesignede arbeidsklær for kvinner.

Årets idrettstalent 2016
Emil Iversen jobber hardt for å ta steget helt til toppen i langrennsløypa.Ofte stilte spørsmål

 • Talenter blomstrer gjerne i ulik alder avhengig av sjanger. Derfor har vi valgt å ikke sette noen nedre eller øvre aldersgrense. Søkeren må være ung nok til å anses som et talent, men samtidig gammel nok til å ha høstet litt erfaring. De fleste stipendvinnerne er mellom 18 og 25 år.

 • Unge talenter med tilhørighet til Trøndelag og Nord-Vestlandet kan søke. Det vil si at du ikke nødvendigvis må bo i Trøndelag eller på Nordvestlandet. Du kan for eksempel være oppvokst her men flyttet til et annet sted for å studere, eller du kan ha flyttet hit i senere tid. 

  SpareBank 1 SMN har kontorer i 42 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. SpareBank 1-alliansen består imidlertid av flere banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor.

 • Næringsklassen er tiltenkt unge gründere som jobber godt med innovasjon, utvikling og nyskaping. Du har for eksempel startet din egen bedrift, eller står på trappene til å gjøre det.

 • Juryen ser etter talenter som er med på å bygge opp, utvikle og inspirere. Det kan være idrettsutøvere, musikere, kunstnere, filmskapere, gründere og flere. Listen er lang, men felles for alle er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til regionen de er fra. Ikke nøl med å sende inn din søknad - kanskje er det akkurat deg vi leter etter? 

 • Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og næring). I tillegg deles det ut rundt 15 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

  Stipendvinnerne inviteres, sammen med familien sin, til en talentsamling i Trondheim 22. april 2017. Foruten en høytidelig utdeling av stipendene, blir dette en dag fylt med inspirasjon og muligheter for å knytte nye spennende kontakter.