Vi heier på e-sport

Johan Færaas drømmer om å kunne leve av YouTube og bli Norges beste FIFA-spiller. Vi følger Johans reise og bidrar med gode økonomitips på veien!

Video placeholder image

Bli kjent med Johan Færaas

Johan Færaas (23) er profesjonell e-sportspiller i FIFA. Våren 2019 endte han og Ranheim på tredjeplass i det offisielle seriespillet i FIFA: eSerien. I år strekker han seg mot topplassen. 

Vi skal følge han gjennom hele sesongen, fra start til slutt, gjennom oppturer og nedturer. Underveis kommer han til å dele tips, råd og tanker rundt e-sport, forberedelser, mental helse og mye mer. 

Følg Johans reise på Instagram, nye episoder kommer hver fredag. Klarer han å bli Norges beste FIFA-spiller? Vi har trua!

På Instagram kan du bli bedre kjent med Johan og se hvordan han gjør det i eSerien. 

Vår UNG-kanal har i tillegg massevis av tips, råd, invitasjoner til arrangementer og mye annet!

@sparebank1smn_ung

Johans reise i eSerien - Se episodene

Johan Færaas og Sondre Voktor spiller gruppespillet for Ranheim i eSerien. Gutta går fra å være favoritter i gruppen til å ha kniven på strupen i siste match. Hvordan skal dette gå?

Video placeholder image

Johan Færaas er i Bergen for å delta i slutt....plasseringsspillet i eSerien. Det å sitte på sidelinjen er ikke noe gutta fra Ranheim er komfortable med.

Video placeholder image

Johan har lagt sesong 2 av eSerien bak seg. Nå ser han målrettet frem mot neste sesong der han skal lykkes! For å greie det må han trene mye også fysisk. Det å trene med en verdensmester er neimen ingen enkel utfordring.

Video placeholder image

Spillene lurer oss til å bruke millioner av kroner på ingenting

Gaming har aldri vært mer populært og spillselskapene tjener millioner av kroner på gamere. Privatøkonom Eldar Rønning tror det er mange unge som ikke har et forhold til pengene de bruker på spill og at foreldre ofte er uvitende. 

Hva er e-sport?

E-sportsutøvere konkurrerer mot hverandre i ulike spill på datamaskiner eller konsoller, som regel med pengepremier til de beste utøverne.
E-sport har hatt en enorm vekst de siste årene, i Norge og internasjonalt.

Hva er eSerien?

eSerien er den offisielle norske e-sportligaen i FIFA 20 og arrangeres av Norges Toppfotball med Good Game AS som turneringsoperatør. SpareBank 1 og Altibox er hovedsponsorer. Les mer på eserien.no 

Kan du bli god i FIFA på budsjett?

Som bank er det viktig å belyse tema som unge brenner for, slik som e-sport, og samtidig gi gode tips og råd. Derfor belyser vi spesielt dette med pengebruk og gaming. Det er enorme summer som blir brukt, og vi ønsker å gi gode tips til hvordan man unngår å havne i en ugunstig økonomisk situasjon.

Har du kontroll på økonomien?

E-sport vokser med rekordfart og mange unge er lidenskapelig engasjert. Men det er svimlende summer i omløp, og mange unge bruker mye penger på hobbyen. Er du en aktiv gamer har du antakeligvis brukt litt penger i løpet av spillingen. 

Men har du kontroll på hvor mye du bruker og hvor mye du egentlig har råd til? Sjekk våre tips til hvordan du får stålkontroll på økonomien slik at du kan fortsette å engasjere deg i gamingen uten å havne i en økonomisk uheldig situasjon.