Geitmyra matkultursenter i Trondheim

Video placeholder image

- Dette skal bli et senter for barn i Trøndelag. Her skal de lære om mat og hvor den kommer fra, sa Michelin-kokk Heidi Bjerkan ved åpninga av Geitmyra matkultursenter avdeling Credo.


Slik skal Heidi Bjerkan lære 10.000 barn om bærekraftig mat

Heidi Bjerkans restaurant Credo er en av Norges desidert beste restauranter, og den første til å motta Michelins egen bærekraftpris. Det fikk de for den utrolige jobben de gjør sammen med produsentene sine for å drive og servere bærekraftig mat. Men Heidi vil gjøre enda mer for maten og fremtiden, og da starter det med barna. 

Nå skal det spres kunnskap og matglede til minst 10 000 barn sammen med Stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn. 

– Dette er første gang en ambisiøs restaurant bruker sin kunnskap og kompetanse til å gjøre noe med matundervisningen for barn og unge, forteller Geitmyra-grunnlegger og kokebokforfatter Andreas Viestad.

Matkultursenteret åpnes i Villa Finnes rett ved Credo

Sammen med Stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn skal Heidi Bjerkan opprette et matkultursenter for barn som skal drive med opplæring i matlaging og bærekraft for barn og unge.

Prosjektet realiseres med betydelige bidrag fra bankens samfunnsutbytte.


- Barna skal oppleve matglede

Siden 2011 har Geitmyra matkultursenter for barn hatt skoleundervisning, kurs og arrangementer som tusenvis av barn og unge i Oslo, Ringsaker og Kristiansand.

– Barna skal få oppleve Credo-mat, men først og fremst skal de oppleve gleden ved å lage mat selv, og få kunnskap om hvor maten vår kommer fra. Og så håper vi jo å kanskje inspirere noen til å bli matprodusenter eller kokker, sier Heidi Bjerkan.

Hennes restaurant Credo er kritikerrost av norsk og internasjonal presse og tildelt en prestisjetung Michelin-stjerne samt Michelin-guidens første bærekraftpris. I tillegg til kokekunst i verdensklasse er restauranten et ambisiøst formidlingsprosjekt, som kombinerer gastronomi, opplæring og bærekraft i samarbeid med lokale bønder og matprodusenter.

Får helhjerta støtte fra bankens samfunnsutbytte

– Trondheim er et internasjonalt matkultursenter takket være gode matprodusenter, råvarer, og sterke fagpersoner som Heidi Bjerkan. Nå vil vi se at barn får lære sunne matvaner, om bærekraftig produksjon og mat. Her har vi et samarbeid med de beste for å få det til, sier konserndirektøren vår, Rolf Jarle Brøske.

Han trekker fram at kunnskap er nøkkelen for at kommende generasjoner skal kunne løse utfordringene vi står overfor innen folkehelse, miljø og bærekraft.

Sammen med Lilleby Eiendom som eier bygget har vi i banken tro på at prosjektet vil ha stor betydning for barna som vokser opp i Trondheim fremover.