Har du mottatt melding om oppdatering av legitimasjon?

Hvorfor fikk du meldingen?

Du har et kundeforhold i SpareBank 1 SMN, men vi mangler tilstrekkelig legitimasjon på deg i våre arkiver. For å hindre misbruk av din identitet er det et lovpålagt krav at alle bankkunder må være legitimert. 

Vi beklager ulempen dette medfører, men håper på forståelse for at tilstrekkelig legitimasjon er nødvendig for å forebygge hvitvasking og terrorfinansiering og for å beskytte deg mot ID-tyveri og svindelforsøk.

Oppdatering vedrørende legitimering

Vi deltar i dugnaden for å stoppe koronaspredning og ønsker derfor ikke stor pågang i våre kontorer. Dersom du har fått beskjed fra oss om at du må møte opp i et bankkontor for å fremvise gyldig legitimasjon ønsker vi at du avtaler et møte på forhånd. Ta direkte kontakt med ditt nærmeste kontor for å avtale tid. 

Dersom du har spørsmål tilknyttet din legitimeringsprosess kan du ta kontakt med oss via kontaktskjema lengre ned på denne siden. Du kan også ringe oss på 481 34 174, hverdager kl. 08.00-15.30.

Slik kan du legitimere deg

Har du spørsmål knyttet til legitimering kontakt oss på 481 34 174 hverdager mellom kl. 08.00-15.30 eller 
fyll ut dette skjemaet

Hva skjer hvis du ikke viser legitimasjonen din? 

Tilstrekkelig legitimasjon er avgjørende for et kundeforhold med banken. I tilfeller hvor banken ikke mottar tilstrekkelig informasjon vil vi dessverre måtte vurdere å suspendere kundeforholdet, inkludert eventuelt utstedt BankID/bankkort. Dette for å forhindre at din identitet og dine avtaler kan misbrukes av andre.

Min konto/BankID har blitt sperret - hva gjør jeg? 

For å oppheve sperringen ber vi deg om å legitimere deg snarest mulig. Når vi mottar beskjed om at du har legitimert deg begynner vi prosessen med å gjenåpne kontoen din. I meldingen du har fått fra banken finner du detaljert informasjon om hvilken legitimasjon vi trenger fra deg. 

Har du et inaktivt kundeforhold i SpareBank 1 SMN?

Om du har et inaktivt kundeforhold som du ønsker å avslutte kan du enkelt gjøre dette ved å fylle ut dette skjemaet.

Viktig! Ikke gi fra deg personlig informasjon via e-post eller på usikre nettsider

Husk at du aldri må gi fra deg personlig informasjon som pass, fødselsnummer, passord, koder eller kortinformasjon via e-post eller på usikre nettsider. 

Har du mottatt kommunikasjon som du er usikker på om kan være svindelforsøk, er det viktig at du ikke klikker på lenker, vedlegg eller svarer tilbake. Er du i tvil, ta raskest mulig kontakt med oss.

Hvis du har spørsmål om behandlingen av personopplysninger i forbindelse med dette kan du lese mer i bankens personvernerklæring.


Ofte stilte spørsmål

  • Banken har ansvar for å innhente legitimasjon når du etablerer et kundeforhold hos oss. Det følger av reglene i lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering. Det gjør vi for å forsikre oss om identiteten til kunden.

    Har du mottatt en henvendelse fra oss er det fordi vi ikke har legitimasjon i vår arkiver som tilfredsstiller bankens og lovens krav. Skjerpede legitimasjonskrav bidrar til å hindre ID-tyveri, misbruk av BankID og økonomisk kriminalitet. 

  • Vi har satt en kort frist for å komme i kontakt med deg slik at vi finner en ordning for å innhente legitimasjon. Hvis vi ikke hører noe fra deg innen fristen må vi suspendere ditt kundeforhold inntil vi får avklart forholdet. 

    Gi oss beskjed dersom fristen ikke er mulig å overholde, så finner vi en løsning sammen. Fyll ut dette kontaktskjemaet eller ring oss på 481 34 174 alle hverdager kl. 08.00-15.30.

  • Dersom du ikke har gyldig pass, ta kontakt med oss. Om du må fornye ditt pass avtaler du en lengre frist ved å kontakte oss på dette kontaktskjemaet eller på telefon 481 34 174 alle hverdager kl. 08.00-15.30. Bestilling av pass gjør du hos politiet. Noen kontorer har drop-in, men mange krever at du bestiller time på nettet. Se politiet.no for mer informasjon.

  • Dersom du har utenlandsk pass/reisebevis/utlendingspass må du i tillegg fremvise oppholdskort eller registreringsbevis for EU/EØS-borgere.