Ida bygger camper

Ida fra «Turjenter.no» kjører Midt-Norge rundt på jakt etter den neste store turopplevelsen. Nå vil hun bytte ut bilen med ny bil – en spesialbygd camper. 

Video placeholder image

Siste nytt: Ida har fått camperen sin!

Endelig! Nå har Ida Kathrine Knudtzon Eriksen fått nøklene til drømmecamperen sin. Etter å ha testet den som turbil rundt omkring på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane i en ukes tid, så fikk vi bli med henne på tur til Nordmøre. Og det er ingen tvil om at drømmen er oppnådd, og at camperen ble en innertier. 

P.S. Scroll nedover for å se hvordan dette gikk til!

Video placeholder image

Sjekkliste for deg som tenker på ny bil

  • Snakk med oss i banken - så tidlig som mulig, og helst før du begynner å se på bil. Sammen finner vi ut hva du har råd til og hva slags bil som passer deg. Du kan også leke deg i billånskalkulatoren
  • Tenk praktisk - hva slags bil trenger du i hverdagen, og hvilke funksjoner er viktig for deg? Eksempler kan være firehjulstrekk, hybrid, baggasjeplass, ekstra sete, eller plass til hundebur.
  • Husk å regn med prisen på forsikring og parkering når du ser på hva du har råd til. Det er totalprisen som er viktigst.
  • Husk andre ting som er viktig for økonomien de neste 3-5 årene. Hvis du for eksempel har tenkt å bytte bolig, pusse opp, eller kjøpe hytte, så kan dette bli påvirket av et billån.

Effektiv rente 12,70 %, 130.000 kr over 5 år, kostnad 44.039 kr, totalt 174.039 kr.


Slik fikk Ida bygd camperen sin

Fra drøm til virkelighet, med billån og rådgivning fra oss, flinke folk hos Motor-Trade Trondheim, og en supermodul fra Egoe Nest Nordic.

Video placeholder image

Kapittel 1: Ida drømte om en tryggere turvenn

Ida Kathrine Knudtzon Eriksen kaller gammelbilen en fin liten rakker og en god følgesvenn. Men den var ingen turbil. – Noen gjorde litt narr, men jeg ble jo veldig god i bil-Tetris, sier hun.

Den var nok i tillegg i ferd med å takke for seg, gammelbilen. Hun gikk nesten og ventet på at det skulle skje.

– Jeg fikk det til å fungere før også, men den passet ikke livet jeg lever. Spesielt følte jeg at den ikke var trafikksikker nok. Drømmen var en enklere og tryggere bil. Helst en camper.

Video placeholder image

Kapittel 2: Fått lån - begynt å titte

Ida har mange tanker om hvordan drømmecamperen skal være. Hun har også gått grundig igjennom økonomien sin, sammen med rådgiver, og hun har fått innvilget billån. Men hva nå?

Sommeren 2018 hadde frilufts-bloggen Ida skriver på, turjenter.no, et godt samarbeid med Motor-Trade, Trondheim. Derfor tok hun kontakt med de nå.

Kan gutta på verkstedet hjelpe Ida med å realisere drømmen sin om camper? Oppnår hun drømmen sin her?

Video placeholder image

Kapittel 3: Bilen er valgt - plan neste

Etter å ha sjekket ut muligeheter, så har Ida bestemt seg. Nå har hun skrevet kontrakt med Motor-Trade i Trondheim om å bygge om en Mercedes Vito som er et par år gammel. Den er hvit og har veldig god plass.

Nå er Ida i gang med å se på hvordan hun kan innrede den, så den blir perfekt. Planleggingen gjør hun sammen med verkstedet, og gjennom å lete på nett etter camper-løsninger. Målet er å få mer enn en bil, men rett og slett et lite hus på hjul. Med den skal naturen bli enda mer tilgjengelig.

Video placeholder image

Kapittel 4: Nå bygges det!

Nå er de i full gang med å bygge om Vito'en til en campervan på Motor-Trade Trondheim. Her bygges alt rundt et multifunkjsonsmøbel fra Egoe Nest Nordic som Ida har valgt ut. Med denne kan hun lage mat, vaske opp, dusje, sove i dobbeltseng og sitte i sofa om hverandre.

Det settes også inn varme, ventilasjon, lys, vegger, tak og spesialbygde hyllesystem. Og så lages det plass hvor buret til hunden Loke kan være, selvsagt. Blir dette perfekt? Yes.

Video placeholder image

Sjekkliste for deg som vil bygge camper eller annen spesialbygd bil

  • Snakk med oss i banken både før, under og etter. Sammen finner vi ut hva slags budsjett du kan legge deg på og hvordan det står seg sammen med totaløkonomien din. Vi passer også på så du ikke tar deg vann over hodet.
  • Legg deg en plan for hele byggeprossessen. Hvordan skal det gjøres, av hvem og når, hvilke utgifter kan dukke opp i tillegg til det du har forutsett, og hvordan skal du betale for det hele?
  • Sjekk med biltilsynet hvordan bilen må registreres etter ombyggingen. Må den omregistreres til varebil eller campingbil?
  • Snakk med oss om forsikringen. Holder det med vanlig bilforsikring, eller må du ha verdisaksforsikring i tillegg for enkelte moduler eller spesialinteriør? 

Derfor drømte Ida om en camper 

Turjenta hadde kriteriene klare da hun skulle finne en ny følgesvenn. Den skulle være pålitelig, ha nok plass til turutstyr, og firehjulstrekk. 

– Ofte vil jeg gjerne ha med meg både klatre-, ski- og overnattingsutstyr. Det var vanskelig med gammelbilen. Så jeg drømte om å bytte den ut med en camper i noen år.

En camper gjør naturen lettere tilgjengelig for den turglade 32-åringen.

– Med en camper trenger jeg ikke være avhengig av å finne en perfekt camp- eller hengekøyespot. Er det dårlig vær, kan jeg sove i en oppvarmet bil. Spesielt etter toppturer om vinteren er det godt å komme hjem til en oppvarmet bil i stedet for et kaldt telt.

Les også: Dette er Ida - turjenta som drømmer om camper

Kjører turbilen etter værmeldingen

Ida innrømmer at hun ikke er så flink til å planlegge. Men med en camper blir det null problem. Med den ser hun for seg at hun kan la værvarselet – og hjertet – lede vei.

– Terskelen for å utforske blir enda lavere. Jeg kan bare starte bilen og reise, sier hun.

Men hun er ikke bekymret for at det blir for komfortabelt. At hun har alt hun trenger. At det blir «glamping».

– Nei, jeg kommer fortsatt til å ta med meg både hengekøye og telt. Og jeg kan jo ikke ta med meg bilen opp på fjellet heller.

Billån for deg under 34 år

Unge får gunstige billån hos oss, selv om du ikke har egenkapital. Du kan nemlig låne hele kjøpesummen til en god rente. Lånesøknaden får du svar på med en gangmed en gang. Og du kan samle lån og forsikring hos oss for bedre oversikt, og pris. Er du LO-medlem i tillegg, så får du ekstra fordeler.

Priseksempel: Nom. rente 6,95 %, eff. rente 9,83 %, 100.000 kr o/5 år, totalt 125.790 kr.

Er du over 34 år? Velg mellom vanlig billån med gode betingelser, kaskofritt billån, lån til elbil eller billån med LOfavør-fordeler. Vi har også gode lån til båt, campingvogn, bobil og andre kjøretøy.

Les mer om lån til, båt og andre kjøretøy her.

Hva skjer nå?

Ida har fått camperen sin, og er nå å se på veiene rundt i Norge, på jakt etter frihetsfølelsen og flere fine turer. Følg med på Ida sin Instagram, og på bankens sosiale medier for å holde deg oppdatert. Hun skal skrive litt om opplevelsen etter å ha "levd inn bilen" litt. Vi deler her når vi har mer.

Gjør som hunden Loke, følg med videre!

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }