Regnskapsfører

 

Hva gjør en regnskapsfører?

En regnskapsfører hjelper først og fremst din bedrift med å føre regnskap. Det er regnskapsføreren sitt ansvar å sørge for at alle relevante opplysninger tas inn i regnskapet slik at det blir både riktig og fullstendig.

Regnskapet brukes som grunnlag når du skal levere skattemelding og næringsoppgave, mva-melding og eventuelt andre lovpålagte oppgaver. Et aksjeselskap må i tillegg levere inn årsregnskap. Dette er typiske ting en regnskapsfører kan hjelpe med.

Må jeg bruke regnskapsfører?

Det er ingen krav om å bruke en regnskapsfører, men det er ditt ansvar at regnskapet blir riktig ført. Hvis det er andre enn bedriftens ansatte som skal føre regnskapet, må dette være en autorisert regnskapsfører og dere må inngå en skriftlig avtale.

Velger du å bruke regnskapsfører, er det enkelte ting du må gjøre selv: 

  • Du må sende regnskapsfører kvitteringer på alt du kjøper inn til bedriften. Dette gjør du som en hovedregel i regnskapssystemet. 
  • Du må avtale med regnskapsføreren din hvordan du skal godkjenne regninger som bedriften din skal betale. Det enkleste er å bruke regnskapsgodkjente betalinger
  • Du må selv sette opp hva som skal faktureres til kundene, slik at faktureringen blir riktig.

Tips til deg som bruker regnskapsfører 

Husk å gi regnskapsfører tilgang til å hente ut bilag, kontoutskrifter og årsoppgave fra nettbank bedrift. Administrator i nettbanken i din bedrift kan opprette de rette tilgangene. 

Få hjelp med regnskapet ditt

Har du mye å tenke på rundt regnskapet ditt? Skulle du ha digitalisert og effektivisert rutinene? Ønsker du en regnskapsfører som hjelper deg med alt innen regnskap, og er faglig oppdatert?

Greit å vite