Verdisakforsikring

Eier du verdifulle ting som du ofte tar med deg ut av huset? Da kan det være lurt med verdisakforsikring.

  • Forsikringen dekker nesten alle typer skader, også dersom den forsikrede tingen blir skadet mens den er i bruk.
  • Hvis du mister eller får ødelagt gjenstanden når du er på reise, dekker forsikringen dette.
  • Dette er den beste forsikringen hvis du har ekstra verdifulle ting.

Når lønner det seg med verdisakforsikring?

Hvis du eier enkeltgjenstander med høy verdi er det greit å være klar over at innboforsikringen ikke alltid dekker en skade hvis du har uflaks og noe skulle skje. Derfor kan det være lurt med en verdisakforsikring.

Skulle du være uheldig å miste eller få ødelagt en verdigjenstand når du er på reise, er det viktig å huske på at en reiseforsikring vil dekke en begrenset sum kun ved tyveri av enkeltgjenstander. Andre skader som oppstår på slike ting vil ikke bli dekket. Derfor er det lurt med verdisakforsikring som dekker de aller fleste typer skader som ikke er omfattet av innbo- eller reiseforsikring. 


Slik fungerer forsikringen

Når du skal kjøpe verdisakforsikring må du dokumentere verdien på gjenstanden. Du må derfor ha en takst eller en kvittering på kjøpet. Er gjenstanden kjøpt i utlandet, må den i tillegg være fortollet inn og taksert av fagfolk i Norge.


Eksempler på ting du kan forsikre

Bunad med sølv, designklær, fiskeutstyr, fotoutstyr, frimerkesamling, golfutstyr, musikkinstrumenter, myntsamling, pels, smykker, spesialsamling, sportsutstyr, sykkel (må være registrert i Falck sykkelregister), ur og klokker, videokamera, våpen og våpensamling.


Har du hatt uhell eller skade på verdisakene dine?

Forsikringen leveres av SpareBank 1 Forsikring