Studentbudsjett

Om du som student har kontroll på økonomien blir det enklare å kome seg gjennom studietida. Her får du gode tips og råd for ein betre studentøkonomi. 

Last ned forslag til studentbudsjett

Vi har lagt opp til at du sjølv kan velge kor detaljert du ønskjer å vere. Last ned modellen og sjå skildring av bruksmåtane i vidoen nedanfor.

Video placeholder image

Vel mellom enkel, middels eller detaljert

Med eit enkelt budsjett får du oversikt over heile studieåret. Med eit middels studentbudsjett kan du budsjettere og følgje opp pengebruken din kvar månad. Med eit detaljert studentbudsjett får du full kontroll på alle kronene dine.

Last ned studentbudsjett
Siste versjon: 2.0/11.08.2021

10 studenttips

Aylin, Guro og Mirelas har vore studentar i mange år og har samla saman tips og triks som kan gi deg ein litt romsligare studentøkonomi. 


Sløsekalkulator

Mange av oss bruker mye penger på ting som kino, kaffe, snus, takeaway, brus og lignende. Her kan du prøve selv og se hva du kan spare.

Ta ut hele studielånet!

Studielån er et billigt lån. Det er rentefritt i studietiden, og 40 % av lånet omgjøres til stipend om du flytter hjemmefra. Se hvordan du får omgjort lån til stipend

Kan du klare deg uten hele lånet, bør du heller spare pengene - kanskje til egenkapitalen på din første bolig.

Husk husleiekontrakt!

Skal du leie hybel eller leilighet? Skriv husleiekontrakt med utleier så har dere avklart viktige forhold på forhånd. 

Forbrukerrådet gir gode tips om å leie bolig.

Forbrukerrådets standardmal for husleiekontrakt.

Kjekt å vite om depositum

Skal du leie et sted å bo er det vanlig å betale inn et depositum som er en sikkerhet for den som leier ut. Beløpet varierer, men er ofte på tre månedsleier og aldri mer enn seks. Pengene får du tilbake med renter når du flytter ut.

NB! Du skal ikke betale inn depositumet til utleiers privatkonto. Utleier skal opprette en depositumskonto som både du og utleier skal signere på.