Oppdatering av kundeinformasjon

Norske myndigheter har bedt alle norske banker om å sørge for at kundeinformasjon og legitimasjon er oppdatert. Med oppdatert informasjon er du bedre beskyttet mot ID-tyveri, svindelforsøk og andre former for økonomisk kriminalitet.

Information in English

Legitimering

Har du fått brev, SMS eller e-post om å legitimere deg?

Kom innom ett av våre kontorer med gyldig legitimasjon. Dersom du har lang avstand til kontorene kan du også legitimere deg i en annen SpareBank 1 bank.

Send inn bilde av passet ditt

Har du fått brev, SMS eller e-post om å legitimere deg? Send oss et bilde av passet ditt.

Oppdatering av kundeinformasjon

Oppdatering av kundeinformasjon gjøres ved å klikke på knappen under. Du må logge inn med BankID.

Har du ikke BankID? Last ned Kundeerklæring privatkunde. Skjema må skrives ut og sendes i retur.

No BankID? Download the Customer declaration form. Print the form and send it to us.


Oppdatering av kundeinformasjon for bedriftskunder

Vi henter informasjon fra Brønnøysundregistrene. Det er derfor viktig at du som kunde sørger for at opplysningene er oppdatert. Skjema som fylles ut nedenfor signeres med BankID.

Legitimering av personer med roller tilknyttet bedriften

Her kan du legitimere deg som representant for en bedrift, selv om du ikke er kunde i banken. Dette kan være aktuelt for deg med rolle som styreleder, styremedlem, signaturberettiget og daglig leder.

Du kan kun fylle ut skjemaet for deg selv, ikke på vegne av andre. 

Avslutt kundeforhold privatkunder

Ønsker du å avvikle kundeforholdet i banken?

Vi trenger legitimasjon på flere av våre kunder

Myndighetene har bestemt at alle bankkunder må være legitimert overfor banken. Formålet er å forhindre økonomisk kriminalitet. Selv om du kanskje har vært kunde hos oss i mange år, og vi kjenner deg godt, kan det hende du må legitimere deg på nytt. Alle dette angår får beskjed fra banken. 

Les mer om legitimasjonskravet

Derfor ber vi om legitimasjon og oppdatert kundeinformasjon

Les mer på vårt nyhetssenter


Noe du lurer på?

Legitimasjonskravet er skjerpet både i Norge og internasjonalt. Dette betyr ikke at vi mistenker kundene våre, men formålet er å forhindre økonomisk kriminalitet i møte med den digitale utviklingen. Alle med BankID utstedt av oss, og som ble kunde etter 1. mars 2007, må i henhold til reglene være legitimert med pass. For øvrige kunder vil banken også godta annen gyldig legitimasjon,  i tråd med hvitvaskingsregelverket.

Vi anbefaler at kundene legitimerer seg med pass. Med pass mener vi norsk pass, utenlandsk pass, norsk utlendingspass og reisebevis for flyktninger.

Du trenger ikke pass for å være kunde, men vi må ha en gyldig legitimasjon. Har du ikke pass kan du for eksempel vise førerkort eller bankkort med bilde fra en annen bank. For å få BankID er det krav om at du viser pass.

Skal du ha BankID må du ifølge norsk regelverk legitimere deg med pass. Blir du kontaktet må du derfor komme innom banken med gyldig pass hvis du fortsatt ønsker å bruke BankID fra vår bank.

Dersom du bor et annet sted i Norge kan du møte ved et annet SpareBank 1-kontor. Oppholder du deg utenlands må du ta kontakt med banken.

Myndighetene har bedt alle norske banker om å ha kjennskap til hvordan kundene bruker bankens produkter og tjenester – og denne informasjonen skal registreres og oppdateres  jevnlig gjennom hele kundeforholdet. Derfor stiller vi disse spørsmålene også til deg som har vært kunde i mange år.

Det er viktig at du svarer på alle spørsmålene slik at informasjonen vi har om deg er oppdatert og riktig. Dersom vi ser at det mangler svar fra deg, kan en konsekvens bli at mobilbank, nettbank, kort og konto sperres midlertidig inntil vi har registrert din besvarelse. Har du spørsmål? Kontakt Kundeservice på telefon 915 02480