Hvordan oppretter jeg ansattreskontro?

For å bruke ansattreskontro, må du først aktivere funksjonen i innstillingene for selskapet. Merk at du må være administrator i SpareBank 1 Regnskap for å gjøre dette. 

1. Trykk på tannhjulet for å gå til Innstillinger. Velg Lønn.


2. Gå til fanen Kontoer og lønn


3. Scroll deg ned på siden til du ser Ansattreskontro. Her kan du velge mellom tre ulike innstillinger:

  • Alle ansatte: Systemet lager automatisk en reskontro for hver ansatt som opprettes under lønn. Vær oppmerksom på at denne aktiveringen ikke har tilbakevirkende kraft. For eksisterende ansatte må du derfor aktivere reskontro som beskrevet nedenfor. 

  • Ved behov: Med denne innstillingen oppretter du reskontro for hver enkelt ansatt når du trenger det. Innstillingen er standard for nye selskaper.

  • Ikke aktiv: Med denne innstillingen kan du ikke aktivere reskontro på ansatte og en eventuell nummerserie som er reservert for denne funksjonen blir deaktivert. 

4. Til slutt må du synkronisere lønnsarter. I denne operasjonen sjekkes fjorårets lønnsarter mot årets standardlønnsarter. Merk lønnsartene du vil ha inn i systemet og trykk Ok


5. Nå har du aktivert ansattreskontro i innstillingene for selskapet. Neste steg er å se over oppsettet for nummerserien til ansattreskontro