Derfor bør du betale apper og abonnement med kredittkort

Mange har innsett at det er lurt å bruke kredittkort fremfor bankkort når de handler på nett. Men ikke alle tenker over at netthandel er langt mer enn reiser og det som kan pakkes og sendes i posten.


Robbie Williams i Trondheim 1. august
Kjøp billetter til sommerens utsolgte konsert med Robbie Williams - The Heavy Entertaiment show!

Tid: 1. august 2017
Sted: Granåsen Arena, Trondheim
Pris: 875,- pr. billett

Slik kjøper du billetter:
 Send SMS til 02455 med kodeord ROBBIE og fullt navn slik det står på kredittkortet ditt. Kortet blir belastet for 2 stk billetter à kr 875,- og billettene kommer i posten. 


Når vi etter hvert bruker flere apper og strømme- og abonnementstjenester på nett, må vi også stole på at flere og flere aktører tar godt vare på kortinfoen vår. Vil du være på den sikre siden, bruk SpareBank 1 kredittkortet på slike tjenester.

Derfor bør du holde bankkontoen utenfor
Om tjenesten blir hacket eller annet skulle skje slik at kortinfoen din havner på ville veier, vil du være glad for at det er kredittkortet og ikke bankkortet det er snakk om.

Havner infoen på det vanlige bankkortet ditt i gale hender, risikere du i verste fall å få lønnskontoen din tappet. Men med et kredittkort er det ikke dine penger som forsvinner. Du har dessuten flere rettigheter (Finansavtalelovens §54b) og enklere løsningsvei, både ved svindel og ved klage, ved bruk av kredittkortet.
 

Hva bør du bruke kredittkortet på?
 

1. Appkjøp og kjøp gjennom app
Kjøper du apper fra Apple Store eller Google Play? Da bør SpareBank 1 kredittkortet ligge inne. Men minst like viktig: Oppgir du kortinfo i selve appen, bør du aldri gamble på å bruke det vanlige bankkortet.

2. Strømmetjenester som Spotify og Netflix

Spotify og Netflix er bare noen av de mange strømmetjenestene vi flittig bruker. De gir oss underholdning, og vi lar dem trekke månedlige beløp fra kontoen vår. Pass bare på at det er kredittkortet du registrerer når du oppretter en bruker.

3. Delingsøkonomi som Airbnb og Uber
Med tjenester som Airbnb, Uber og Nabobil.no, så deler vi mer enn før. Men det betyr ikke at vi trenger å dele tilgangen til bankkontoen vår. Betaler du tjenestene med kredittkortet, er du alltid på den sikre siden. En stor bonus når du kjøper reiserelaterte tjenester som Airbnb og Uber, er at du får gratis reiseforsikring på kjøpet!

4. Abonnementstjenester og medlemskap 
Er du medlem på treningssenter, eller abonnerer på matkasser, boxershortser eller kosttilskudd? Eller kanskje bruker du programmer og tjenester på nett som koster månedlig eller årlig? Alle disse er det også smart å betale med kredittkort.

Betal alt du kjøper på nett med kredittkortet

Du har hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank, og kan enkelt overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe.

Enten du skal betale for buss, parkering, spill eller noe annet, må du legge inn kortopplysningene dine. Du har aldri noen garanti for hvor sikre appene er, eller hvor mye du kan stole på aktørene som står bak.

 

 

Har du ikke kredittkort hos oss?

Er du ikke kunde hos oss? Da kan du søke om kredittkort her