Regnskapsfører eller gjøre det selv?

Bedriftseiere er driftige folk som er vant til å ta saken i egne hender. Nå vil SpareBank 1 SR-Bank gjøre det enklere å få assistanse og veiledning fra gode hjelpere.

Alle som starter for seg selv møter på et tidspunkt regnskapsfaget i døra. Noen liker å styre med økonomi, men for de fleste er det lite givende ekstraarbeid. Trond Thorsen har vært selvstendig næringsdrivende grafiker siden 2009 og har skaffet seg en del erfaringer rundt regnskapsføring de siste ti årene.

– Da jeg startet var utvalget av skybaserte regnskapssystemer ganske begrenset. Jeg hadde minimalt med kunnskap når det gjaldt regnskapsføring på dette tidspunktet, og interessen for regnskap var forholdsvis laber, forteller Thorsen.


Oppstartshjelp
Jon Eilert Kvamme Braut, regnskapsfører i SpareBank 1 SR-Bank, forteller at Thorsen ikke er alene om denne følelsen. Han anbefaler alle som starter for seg selv å benytte seg av en regnskapsfører av to grunner:

– I starten står man ofte ovenfor økonomiske veivalg som kan ha stor betydning for den videre driften. Da kan det være smart å bruke en fagperson for å sikre at alt blir gjort riktig. Den andre grunnen er rett og slett for å lære grunnleggende regnskapsføring. Til tross for den ekstra kostnaden, tror jeg mange kan spare tid, penger og våkennetter på dette, sier Braut.

Trenger du regnskapsfører og regnskapsprogram? Bytt til Bank+Regnskap

Begge disse rådene fulgte Trond Thorsen når han startet for seg selv i 2009.

– På tross av at jeg ikke var spesielt gira på å lære noe om regnskapsføring, så jeg likevel nødvendigheten av å komme opp på et visst nivå. Jeg lærte prinsipper for fakturering, bilagsføring og bankavstemming. Dermed var jeg i stand til å utføre de daglige oppgavene knyttet til økonomi og regnskap selv.


"Når banken uansett stiller med regnskapsfører hvis og når jeg har behov for det, blir dette i sum en veldig god og fleksibel løsning, både for meg og sikkert for veldig mange andre også!"

– Trond Thorsen

Foto: May-Linda Schjølberg


Enklere dialog med regnskapsføreren
SpareBank 1 SR-Bank ønsker nå å gjøre det lettere for bedriftseiere å bruke regnskapsfører de gangene man trenger det.

– Vi vet at mange har kontroll på regnskapet selv, men at man til tider ønsker å la noen andre ta seg av regnskapsarbeidet. Med vår nye tjeneste Bank+Regnskap får du et oversiktlig regnskapsprogram og du kan få støtte fra oss når du trenger det. Regnskapsføreren bruker det samme programmet og kan enkelt hoppe inn om du vil, forteller Braut.


Sette bort eller gjøre selv
På et tidspunkt må man ta en avgjørelse på hvor mye av regnskapet man vil gjøre selv. Braut forteller at det ikke er noe fasit på dette.

– Jeg anbefaler at man får støtte fra en regnskapsfører så fort man blir usikker, glemmer frister eller om det er perioder hvor det tar for mye tid bort fra det man egentlig bør fokusere på.

Trond Thorsen har fått tatt en sniktitt på den nye regnskapsløsningen og er positiv til det han ser.

– Bank+Regnskap ser spennende ut. Når banken og regnskapssystemet ikke bare snakker sammen, men virkelig er tett integrert, så ser jeg store effektiviseringsgevinster. Nå kan jeg nok gjøre mer selv uten at det krever like mye tid og frustrasjon som før. Og når banken uansett stiller med regnskapsfører hvis og når jeg har behov for det, blir dette i sum en veldig god og fleksibel løsning, både for meg og sikkert for veldig mange andre også!

Interessert? Prøv Bank+Regnskap gratis i 30 dager