Ålgård Blomster

Det spirer hos Kine. Regnskapsføreren har fulgt veksten i 30 år.

Ålgård Blomster ligger i en gammel, ærverdig ullvarefabrikk like ved Norwegian Outlet, mens Ålgård Sko ligger i kjøpesenteret Amfi. Begge butikkene har samme gründer – og samme regnskapskontor. – Vi har brukt det som i dag er SpareBank 1 Regnskapshuset SR i omtrent 30 år, forteller Kine Ravndal Mugås i Ålgård Blomster.

Selskapet ble etablert i 1965 av Kines far Sven Ravndal. Han har overlatt den daglige driften til sin datter, men stiller for øvrig opp som blomsterbud når det trengs. Og det er ganske ofte, for blomsterbutikken får bestillinger fra både fjern og nær. Butikken i det særpregete lokalet er viden kjent for sin gode service, rikholdige blomsterutvalg og dyktige dekoratører som sørger for minnerike buketter og oppsatser til begravelser, brylluper og konfirmasjoner. I tillegg har de en hel etasje med gaveartikler.

Litt lenger borti gata finner vi kjøpesenteret Amfi, og her ligger Ålgård Sko, som også eies av Sven Ravndal. Her er det Kines søster Gry som er daglig leder. Skobutikken har et bredt utvalg sko til hele familien, og tilknytning til Garant-kjeden gjør at de kan velge hvilke merker de ønsker å selge. Også denne butikken er kjent for sin behjelpelige betjening og eksepsjonelle service.

Det er samme holdningselskap som står bak både Ålgård Blomster og Ålgård Sko, og SpareBank 1 Regnskapshuset SR har fått følge dem gjennom tykt og tynt i en årrekke.

– Regnskapshuset har tatt oss fra det helt manuelle der vi leverte permer, til en ny verden der alt er elektronisk og integrert. De hjelper oss med alle våre selskaper, både butikkene og holdingselskapet. Måten å føre regnskap på er hele tiden under utvikling, og Regnskapshuset fokuserer mye på hvordan vi skal effektivisere rutinene våre. Slik får vi mer tid til overs, samtidig som regnskapet blir produsert på en mer effektiv måte, forteller Kine.

– Og så er det et stort pluss at de holder til her på Ålgård, legger Kine til. – Vi kan stikke innom regnskapskontoret når det måtte passe, de er alltid imøtekommende og tar seg tid til oss, lytter og kommer med gode forslag til løsninger.

Ålgård Blomster og Ålgård Sko

Ålgård Aksjeselskap med to butikker:

Ålgård sko ble etablert i 1965

- 7 ansatte

Ålgård Blomster i 1980

- 5 ansatte

Årlig omsetning: ca. 16 millioner

- 9 i Ålgård Sko

- 7 i Ålgård Blomster

www.aalgaardblomster.no


476 61 000