Jeg vil bli min egen sjef!

Sitter du inne med en god idé? Har du tenkt lenge at du ønsker å drive ditt eget selskap? Vi er her for deg og ønsker å hjelpe deg med å realisere denne drømmen.

Før vi kan starte, er det greit å vite litt mer om hvilken selskapsform du trenger. Her vil du finne informasjon, slik at det blir lettere å velge det som er riktig for deg.

Husk at hvis du er i tvil kan du alltid kontakte oss for å få hjelp.


Starte bedrift - selskapsformer

Når du skal starte egen bedrift, må du ta stilling til hvilken selskapsform du skal benytte. Aksjeselskap passer best om du skal ta større risiko, inngå avtaler med større økonomiske konsekvenser eller ha ansatte. Enkeltpersonforetak passer best for en mindre virksomhet, som ikke tar større forretningsrisikoer.

Les mer om aksjeselskap og enkeltpersonforetak nedenfor. Du kan også opprette selskapet du velger fra disse sidene.

lyspare-ikon

Usikker på å starte bedrift?

Det går fint, vi er her for deg i de beslutninger du må ta. Du kan få god hjelp med hvilken selskapsform du bør velge og hva som må til for å realisere drømmen om egen bedrift.  for å starte eget firma. 
Her er gode tips og råd.

Starte bedrift - disse produktene må du ha

Lurer du på hvilke produkter du som ny startet bedrift må ha, og hvilke det er smart å ha? Har du ansatte må du blant annet ha skattetrekkskonto, yrkesskadeforsikring og pensjon (OTP) for ansatte. I tillegg bør du vurdere regnskap og betalingstjenester, forsikringer, mobilbank og nettbank.