Starte bedrift-boka

Boka for deg som skal starte egen bedrift.

Få tips og råd, inspirasjon, metoder og oppskrifter når du skal starte bedrift. Hva må du tenke på, og hva må du gjøre for å komme i gang.

starte bedrift-boka

Litt om hva du finner i starte bedrift-boka


dame-peker-briller

HEISPITCHEN: IDEEN DIN PÅ ETT MINUTT

Klarer du å destillere ned essensen av selskapet ditt til et kort innsalg på ett minutt? Det kan være en svært nyttig øvelse! Vi gir deg tipsene. 

FRA JUSS TIL GJESTER 
Les historien om advokaten Sebastian Gartceki, som forelsket seg i et gammelt hotell i Tyssedal, og satset alt han eide på at det skulle bli noe langvarig. 


dame-peker-briller

SKISS OPP FORRETNINGSMODELLEN
Gjør du et godt forarbeid med forretningsmodellen, er du rustet til å stå støtt gjennom etableringsprosessen. Her får du et Business Model Canvas du kan ta utgangspunkt i. 

GJØR DET ENKELT FOR FOLK 

Hvis folk legger merke til deg, skjønner hva du selger, vet hvor de finner deg, og hvorfor de bør bruke pengene sine på dine produkter, skal du se det blir slag på kassa.  

TJENER PENGER SOM UGRAS PÅ MATGLEDE 

I bryllupstalen ga Julie og Fredrik hverandre en spesiell gave – litt på tull: De skulle starte bedrift sammen! Les mer om hvordan Urt & Ugras har blitt et kjærkomment tilbud til matglade stordabuer og arbeidsplassen til fire mennesker.

ORDEN I SYSAKENE: GOD ØKONOMI STARTER MED STRUKTUR 

Stikkordene for å få en god økonomi er kontroll, struktur og orden. Dét er viktig å prioritere i en hektisk hverdag. Flere råd for gode økonomirutiner får du i starte bedrift-boka.

dame-peker-briller

SLIK FÅR DU EN STABIL INNTEKT 

Planlegg inntektsstrømmen din, så slipper du å ligge søvnløs i perioder med mindre kroner inn i kassa. – Vil inntekten være sesongbasert, må du planlegge for det, råder eksperten. 

dame-peker-briller

4 TIPS FOR EN EFFEKTIV HVERDAG 

Passer du ikke på tiden din, kan den lett bli stjålet av tidstyver – men det finnes heldigvis mange smarte grep du kan ta for å få en mer effektiv arbeidshverdag. Du får fire av dem i starte bedrift-boka. 


Vil du lykkes med egen bedrift?

Skal du starte for deg selv, eller har du en bedrift allerede? Vi hjelper deg i oppstarten og på veien videre. 

Andre som har lykkes med egen bedrift

Få inspirasjon og tro på at du også kan lykkes med bedriften din.

Snakk med en lokal rådgiver

Rådgiverne kjenner lokalmiljøet, og har lang erfaring og kompetanse på økonomisk rådgivning.

SpareBank 1 SR-Bank heier på små og mellomstore bedrifter, og vil gjerne bidra til at flere lykkes. Det har vi gjort siden 1839!

I denne boka har vi samlet våre beste tips til deg som er i gang. Husk at du når som helst kan ta kontakt med din rådgiver i banken for mer hjelp i oppstarten.

– Marianne Bakke, leder for SMB-markedet i SpareBank 1 SR-Bank