SR-juss

Hvor mye skal mine, dine og våre få? Hvem skal arve bildet over peisen? Og hvor skal pus bo hvis samboerskapet ryker? Snakk om det dere ikke snakker om og bruk SR-juss til å ta trygge valg for deg og dine.


Hva er SR-juss?

SR-juss er en digital tjeneste utviklet og levert av vår samarbeidspartner Justify. Det Stavanger-baserte selskapet jobber med justeknologi, og tjenesten er laget og kvalitetsikret av advokater. SR-juss gjør det enkelt for deg å ta ansvar for egen hverdagsjuss, som samboerkontrakt og testament. 

 

jus-illustrasjon

Dette er en ny tjeneste som foreløpig kun er tilgjengelig for noen kunder i SpareBank 1 SR-Bank. Nå trenger vi å vite om juridiske tjenester er noe banken skal tilby, sammen med vår samarbeidspartner Justify AS. Det er helt uforpliktende og koster deg ikke noe, men du vil motta en spørreundersøkelse fra oss i etterkant. Vi setter stor pris på din tilbakemelding.


Samboerkontrakt

Flytte sammen
Det er mye å tenke på når man skal flytte sammen. Å ha en tydelig avtale og oversikt er lurt uansett om man eier eller leier. Justify har gjort det enkelt for deg og din samboer å gjøre gode og trygge valg sammen. Ryddige bestemmelser gjør at dere unngår konflikter rundt et eventuelt brudd.

Orden i økonomien
Hos Justify får du en komplett samboerkontrakt, kvalitetsikret av advokater. I den digitale tjenesten har dere orden i eierskap rundt bolig og felles lån, full kontroll på eiendeler, mulighet for å angi fellesutgifter og ha kontroll på innskudd til felleskonto. 

Sikre hverandre
Der samboeravtalen sikrer fordelingen av gjenstander ved et eventuelt brudd, har samboere svært få rettigheter hvis den andre dør. Derfor bør du og samboeren din i tillegg til samboerkontrakt skrive testament. Det sikrer at dere får arverett etter hverandre.

high-five dame mann

Så enkelt ordner du samboerkontrakten:

Sirkel med tallet 1

Snakk om det!

For å ha en felles enighet og unngå misforståelser senere, er det lurt å ha en felles oversikt over eiendeler, innskudd og felles utgifter.

Sirkel med tallet 2

Sett i gang

Den digitale samboerkontrakten er lagt opp slik at du og samboeren din enkelt kan gå gjennom den på egenhånd. 

Sirkel med tallet 3

Signer med BankID

Når jobben er gjort, signerer du enkelt med BankID. En e-post sendes også til samboeren din for signering. 

Sirkel med tallet 4

Lev lykkelig videre

Deres digitale samboerkontrakt oppbevares trygt hos Justify. Du har enkel tilgang via Mine sider. Arv og testament

Arv og familieforhold
Justify har gjort det enkelt for deg å få oversikt over din arvesituasjon, slik at du kan gjøre gode og trygge valg for deg og dine. Justify sine løsninger er laget og kvalitetsikret av deres advokater.

Digitale eiendeler
Familiebilder og dokumenter i skyen kan bli slettet for alltid når eieren av kontoen dør. Derfor har Justify gjort det mulig å angi ønsker rundt dine digitale eiendeler og identitet på nettet. 

Forskudd på arv
Justify gjør det trygt og enkelt å registrere forskudd på arv. God orden sikrer en rettferdig fordeling av et fremtidig arveoppgjør, samtidig som du kan hjelpe til når det trengs som mest. 

illustrasjon av familie med hund

Så enkelt ordner du arv og testament:

Sirkel med tallet 1

Snakk om det!

For å ha en felles enighet og unngå konflikt og misforståelser senere, er det lurt å diskutere alt på forhånd.

Sirkel med tallet 2

Sett i gang

Det digitale testamentet er lagt opp slik at du enkelt kan gå gjennom den på egenhånd. 

Sirkel med tallet 3

Signer tilsendte papirer

Når jobben er gjort, sendes papirene hjem i posten. Disse signeres sammen med vitne og sendes i retur.

Sirkel med tallet 4

Lev lykkelig videre

Dine papirer oppbevares trygt hos Justify. Du har enkel tilgang via Mine sider. 


Tjenesten er utviklet av Justify AS, og tilbys til SpareBank 1 SR-Bank sine kunder. Justify AS og søsterselskapet Justify Advokatfirma AS er ansvarlig for tjenesten. For support og andre henvendelser vedrørende denne tjenesten, vennligst chat med Justify AS på www.justify.no.  Besøksadresse: Bryggerikaien 24, 4014 Stavanger