Black Friday, som i år faller på 25. november, er årets største tilbudsdag!


Det hele startet i USA, men i det siste har også norske butikker og kjøpesentre hevet seg på trenden. Vi vet alle at det er lett å la seg rive med, men hvis du har lyst å komme ut av det hele med økonomien i god behold, har vi samlet noen gode råd for deg her. 

 
1. Ikke alle BlackFriday-tilbud er like gode

Hvert år ser vi eksempler på folk som har latt seg rive med. De har handlet på tilbud som tilsynelatende var gode, men som i etterkant har vist seg å være falske. Sjekk ut sider som prisjakt.no for å sammenligne priser mellom butikkene.

 

2. Lag en handleliste

Det er smart å sette seg ned før selve shoppingen og tenke igjennom hva du faktisk trenger. Hva har du virkelig behov for, og hva ville du ikke kjøpt dersom det ikke var på tilbud?

 

3. Sett en kjøpsgrense

Uansett hvor mye penger du har å rutte med er det smart å sette en øvre grense på forhånd. Det er kjedelig å våkne opp dagen etter å innse at du har brukt mer enn du burde.

 

4. Gjør unna julegavehandelen

Bruk black Friday til å komme i gang med julegavehandlingen. Da slipper du unna desember-rushet, og kan ende opp med skikkelig fine gaver under treet (som du ikke har betalt altfor mye for).

 

5. Følg med på favorittene

Er det visse nettbutikker du vet det er stor sjanse for at du vil handle i? Meld deg på nyhetsbrevet deres i forkant, og følg dem på sosiale medier. Da får du det også med deg når enkelte velger å tyvstarte salget. Det skjer nemlig stadig oftere.

 

6. Betal med kredittkort når du handler på nett

Uansett sum, er det alltid smartest å bruke kredittkort når du handler på nett. Da har du bedre rettigheter om noe skulle gå galt, som at det er noe feil med varen, eller at den aldri kommer frem.