Derfor vil du bo i borettslag

Er du opptatt av å slippe vedlikehold, ha en stabil økonomi og få veldig gode lånebetingelser? Da er det lurt å velge BOB + SR-Bank, mener Christian Sivertsen, rådgiver i SpareBank 1 SR-Bank.

At folk trives i borettslag er det ingen tvil om! Godt samhold, lite vedlikehold og trygge naboer er noe av det som holder beboerne sammen. Men svarer det seg egentlig å velge borettslag fremfor selveier?
– Borettslag passer for alle aldersgrupper og føles nok ekstra trygt for førstegangskjøpere. For de unge kan borettslag være en god start på boligreisen, mener rådgiver Cristian Sivertsen i SpareBank 1 SR-Bank

Stabil økonomi

I tillegg til svært gode lånebetingelser for unge BOB-medlemmer og SR-Bank-kunder, er det også enda mer penger å spare for de som velger borettslag. De slipper dokumentavgiften, den avgiften alle som kjøper selveierbolig må betale til staten. Denne avgiften er på 2.5 prosent av kjøpesummen.
– Hvis boligen koster 3 millioner, vil dokumentavgiften være 75.000. Dette er en betydelig sum, som du slipper hvis du kjøper bolig i borettslag, sier han.

Kjøper du i borettslag er det også lettere å ha kontroll på faste utgifter, mener Sivertsen, fordi mye av dette inkluderes i fellesutgiftene.– Både strøm, abonnementer, internett og andre tjenester inngår i disse fellesutgiftene, i tillegg til nedbetaling av felleslån. Det gjør at det er lettere å holde oversikt og vite hva du må betale hver måned.

Husk fellesgjelden!

BOB bygger mye boliger i nye prosjekter for tiden. Sivertsen blir ofte kontaktet av bankkunder som er interesserte i prosjektene.
– Flere av de godt voksne vil fra enebolig til leilighet med mindre vedlikehold. Vi får mye henvendelser fra denne gruppen og mange ønsker å bo i et av BOB-prosjektene. I banken vil vi alltid gjøre det vi kan for å imøtekomme ønsker og drømmer og foreslår å sette oss ned og gå gjennom økonomien sammen. Hva er de reelle kostnadene i dette prosjektet? Mange ser på kjøpesummen og glemmer fellesgjelden. Den må alltid beregnes inn i lånebelastningen.

Med egne avdelinger langs hele Vestlandet satser SR-Bank på å være tilstede der folk bor og lever. For dette er den lokale banken der du møter rådgiveren din om store og små bekymringer rundt økonomien. Selv om BOB-medlemmer som kommer til banken er mest opptatt av priser og fordeler, vil Sivertsen alltid ha den gode samtalen i fokus.
– Jeg ønsker å være den som kundene kommer til når de lurer på noe rundt økonomien sin. Rådgiving er det viktigste vi gjør. Derfor tar vi alltid en grundig gjennomgang av økonomien sammen og ser på hva lommeboken kan tåle hvis noe uforutsett skjer. For de unge kan det være ekstra lurt å ha denne gjennomgangen. De trenger tryggheten om at dette vil gå. Deter også viktig å påpeke at det kan komme endringer i fellesgjelden, spesielt i eldre borettslag som trenger renovering.

Tekst: Apriil

BOB-fordeler

  • Knallgod rente på boliglån for førstegangskjøpere 
  • Medlemmer under 34 år får bankens beste rente på billån 
  • Lav rente på billån for medlemmer over 34 år 
  • Lav rente på billån til elbil 

Les mer om fordelene dine her.