Endelig visning

På visning er det mange som bruker altfor liten tid på en bolig de kanskje skal betale veldig mye penger for. Den fellen går selvsagt ikke du i!  

Aller først:  

1. Visningen kan være den eneste muligheten du har til å se boligen før du kommer i en budrunde. Derfor: Ta deg god tid.   

2. Det er mye god informasjon i salgsoppgaven. Les den nøye. 

Deretter: 

3. Når du kommer inn i boligen, bruk luktesansen. Er det lukt av fukt, eller påfallende lukt av nymalt eller duftlys, kan det være tegn på at ting bør undersøkes nærmere.  

4. Sjekk badet nøye. Dersom det må pusses opp, kan det fort bli veldig dyrt. Sjekk at badet er bygget etter forskriftene, og skru gjerne på dusjen for å se at vannet rennet mot sluket.   

5. Se etter fukt på kjøkkenet. Bruk nesen og se etter skjolder under oppvaskbenken eller på gulvet. Sjekk også at viften på kjøkkenet fungerer. 

6. Kjenn etter om det trekker rundt vinduene. Det kan gi høyere strømregninger på vinteren.  

7. Se over det elektriske anlegget. Løse ledninger og brunsvidde kontakter er alltid et dårlig tegn. Finn ut hvem som har gjort arbeidet, og sjekk om det er dokumentert.   

8. Selv om boligstyling ser fint ut, så ikke la deg lure. Sjekk bak møblene. Dårlig ventilasjon kan gi soppskader mot yttervegg.   

9. Gå gjennom all dokumentasjon nøye, spesielt egenerklæringsskjemaet. Der står det mye viktig som du bør få med deg.  

10. Ikke vær redd for å stille spørsmål til megler. Spør om alt du lurer på. Enten kan megler svare direkte, eller så undersøker hen med selger. På en visning er ingen spørsmål dumme!   

Usikker på finansiering av boligen? Les mer om finansiering og egenkapital

BOB holder fellesvisninger på ledige leiligheter, tidspunkt finner du i Finn-annonsen. Fristen for å søke på boligen går ut dagen etter visning kl 09.00. Utleieboligene vil bli tildelt etter ansiennitet i BOB, men vi tar hensyn til at personen skal passe inn i bomiljøet. Les mer om utleie her.   

Her finner du til enhver tid oversikt over bankfordelene du får gjennom BOB-medlemskapet ditt.

Les mer om hva du bør forberede og tenke på i jakten på drømmeboligen