Info

Vil du ha en mer miljøvennlig hverdag?

Gjenbruk er i vinden som aldri før, og vi kan alle gjøre mer for å bidra til et mer bærekraftig samfunn. En ekstra bonus er at mange tiltak også er bra for lommeboka. Her er noen tips til et miljøvennlig hjem. 

Noe av det viktigste du kan gjøre før du handler noe nytt er å spørre deg selv, trenger jeg egentlig dette? Er svaret ja, bør du tenke på om det finnes et mer bærekraftig og økonomisk alternativ.  
 
Let etter brukte møbler 
Finner du et brukt bord eller trestoler for en billig penge kan de bli som nye med litt sandpapir og maling. Å trekke om stolputer høres kanskje ambisiøst ut, men det er enklere enn man skulle tro. Dessuten er det morsomt å se resultatet! Har du ny leilighet og trenger møbler? Sjekk ut skattene på Finn eller i byens bruktbutikker.  
 
Gi bort det du ikke trenger 
Har du ryddet i leiligheten og funnet ting du ikke lenger trenger? Heng opp lapp i borettslaget og gi til de som vil ha. Du kan også legge det ut gis bort på nettet og glede andre samtidig.   
 
Inviter til byttekveld i borettslaget 
Inviter naboer og andre beboere til kos, samhold og byttekveld. Dere kan bytte møbler, klær, bøker eller andre ting. Bytting er et utmerket alternativ til å kjøpe. Blir det full klaff får du både kvittet deg med noe gammelt og skaffet deg noe nytt. Uten at hverken økonomien din eller miljøet må betale prisen! At det i tillegg er sosialt er jo bare en ekstra bonus. 
 
Bli med på fiksefest 
Finn ut hvor du kan bidra og bli med på fiksefest! Dugnadsfølelsen er allerede godt innarbeidet. Hva med å hjelpe hverandre også? Naboer og beboere kan bidra med reparasjoner og andre mindre ting som skal fikses.     
 
Stopp strømpen 
I «gamle dager» ble sokker stoppet og hull sydd. Ta opp tradisjonen. Har du plagg som rett og slett er for slitt, eller plagg du ikke bruker lenger, kan du prøve deg på redesign. En hullete dongeribukse kan bli en tøff veske og slitte t-skjorter kan brukes som kluter, her er det bare fantasien som setter grenser. Og muligens syferdighetene da, men øvelse gjør mester! 
 
Unngå matsvinn 
Fortsatt blir tonnevis av mat kastet hvert år. Planlegg menyen i forkant og skriv handleliste, så slipper du å kaste så mye mat. Det er også billigere for lommeboken. Matvarebutikker har ofte nedsatte priser på det som holder på å gå ut på dato og her er det ofte en del å spare. Og du husker vel å bruke handlenett istedenfor å kjøpe bærepose? 
 
Grønn rengjøring 
Det finnes mange naturlige produkter du kan bruke i rengjøringen. Vann alene gjør ofte susen, ellers kan du google naturlig renhold og få gode tips til et friskt og rent hjem. Husk mikrofiberklut!  
 
Og sist, men ikke minst: Slå av lyset, lufttørk klærne og vær miljøbevisst gjennom hele dagen.    

BOB-fordeler

  • Knallgod rente på boliglån for førstegangskjøpere 
  • Medlemmer under 34 år får bankens beste rente på billån 
  • Lav rente på billån for medlemmer over 34 år 
  • Lav rente på billån til elbil 

Les mer om fordelene dine her.