Den viktige sparingen

Har du først bestemt deg for å flytte for deg selv, er det lett å bli utålmodig. Et godt sted å starte er å se på hvor mye du har spart opp, og om du har spart noe i det hele tatt.

Video placeholder image

Mange synes det er vanskelig å spare, og det tar tid å spare opp større beløp. Skal du lykkes må du derfor være tålmodig og holde litt igjen på forbruket. Eksempler kan være å smøre matpakken selv i stedet for å kjøpe lunsj hver dag, og droppe noen kafébesøk eller take-away-middager. Lag gjerne gode handlevaner, og dropp dyre impulshandler. Det er overraskende mye å
spare på å kvitte seg med noen av de små lommetyvene.  

Spar smart med BSU

Hvis du ikke har spart til bolig tidligere, anbefaler vi deg å opprette en BSU-konto. BSU står for Boligsparing for ungdom, og er den beste sparingen for deg som skal kjøpe bolig. Ikke bare får du bankens beste rente, du får også 20 prosent av det du sparer tilbake på skatten. Sparer du for eksempel 1 000 kroner i BSU, får du 200 kroner tilbake fra staten. Sparer du derimot maksbeløpet på 25 000 kroner i løpet av et år, får du 5 000 kroner i skattefradrag.

Ønsker du å gi enda mer gass, kan du prøve deg på det vi kaller for skippertakssparing. Sett deg som mål å spare maksimalt i løpet av ett år. Kutt ned på alt (!) og dropp utgifter som ikke er absolutt nødvendige, samtidig som du jobber og tjener så mye du kan.  

Og du, ikke mist motet. Du klarer å spare mye på et år hvis du går inn for det! Våre rådgivere har mange spareråd, ikke nøl med å ta en prat med oss på telefon, chat eller Facebook om du lurer på noe. Eller ta turen innom et av våre kontorer om du vil få en kaffe i samme slengen. :)