Hjelp - eller hurra - det er budrunde!

Budrunden er kanskje det mest spennende og nervepirrende med hele boligkjøpet, og mange opplever at tusenlappene lett kan fly avgårde. Her er noen tips som gjør at du enklere kan forberede deg.

Aller først må du vite hva du har råd til å kjøpe, og hvor mye banken har sagt du kan by - altså maksgrensen. Deretter må du sette et tak for hva du er villig til å gi for akkurat denne boligen. Da må du ta hensyn til kjøpsomkostninger, eventuelle oppussingsbehov, hvitevarer og møbler. Sett opp et regnestykke.

By på én bolig om gangen

Husk at du ikke kan by på to boliger samtidig. Et bud er bindende, så dersom du byr du på to boliger samtidig – og vinner begge budrundene - får du et problem. Hold deg derfor til en budrunde av gangen. Spør gjerne megleren om råd før budrunden. Men husk at megleren jobber for selger, så røp aldri maksgrensen din. Det kan være dårlig taktikk.

Ta styringen

Har du funnet den boligen du har lyst til å kjøpe, så ta styringen. Ikke vær redd for å legge inn det første budet, eller hoppe inn underveis. Be gjerne om råd fra folk du kjenner; familie, venner og kollegaer. Det er mange som har vært gjennom en slik prosess før. 

Lykke til!