Hjelp til deg i koronakrisen

Koronakrisen kan påvirke økonomien din og det er mange som er urolige. Ikke sitt med bekymringene dine alene, snakk med oss. Vi er her for å hjelpe. Her finner du også informasjon som kan være nyttig nå.

Bedriftskunde? Gå hit

Helt greit å søke avdragsfrihet

Er du permittert eller har du mistet inntekten din på grunn av koronakrisen? Du er ikke alene. 

Søk om avdragsfrihet

Priseksempel boliglån: Nom. rente fra 1,99%, eff. rente 2,08%, 2 mill, o/30 år, kostnad: 683 115,- tot: 2 683 115,-, kostnad m/3mnd avdragsfri: 687 107,- tot: 2 687 107,-

Korona og reiseforsikring

Informasjon, spørsmål og svar knyttet til koronaviruset og reiseforsikring. Lurer du på om du bør avbestille ferien?

Les mer om reiseforsikring

 

Permittering og pensjon

Dersom du blir permittert får dette konsekvenser også for pensjonssparingen din. Her kan du se hva du bør være oppmerksom på.

Les mer om pensjon


Vi er her for å hjelpe

Ikke nøl med å kontakte oss om du lurer på noe eller er bekymret. Du kan ringe oss på 915 02002, chatte med oss her på nettsidene eller melde oss på Facebook.

Trenger du møte med rådgiver anbefaler vi at vi ringes eller prates på video for å hindre smitte. Du kan booke et møte her

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere!

Spørsmål og svar om sparing i urolige tider

Sparing i fond er fortsatt langsiktig, og vårt generelle råd er å stå i den opprinnelige planen du hadde for å nå sparemålene dine. Det kan være ubehagelig å se at sparepengene svinger mye i verdi, men historien viser at store nedturer ofte blir etterfulgt av en ny oppgang. Ved å spare fast månedlig i aksjefond sparer du både når aksjemarkedet går opp og ned.

Hvis situasjonen din har endret seg slik at du trenger pengene du har spart allerede nå, kan du ta ut pengene og eventuelt avslutte sparingen. Hvis du har muligheten til det, og er komfortabel med verdisvingningene, kan du vurdere å øke sparingen din. Sparing i aksjefond etter kraftige børsfall har historisk gitt svært god avkastning. 

Sparing i aksjefond er avhengig av din risikoprofil, din økonomi og hvor lang tidshorisont du har for sparingen din. Hvis du har behov for pengene i nær framtid, anbefaler vi ikke aksjefond. Dersom du har lang tidshorisont og tåler store verdisvingninger, kan aksjefond være et godt alternativ. Av og til vil du da måtte oppleve store verdifall, men dersom du holder deg til planen over lang tid, vil du sannsynligvis oppnå betydelig bedre avkastning enn ved andre spareformer.  

Ta kontakt med rådgiveren din for å diskutere detaljene i spareplanen din, og det gjør du på telefon eller e-post.

Det er umulig å spå utviklingen i aksjemarkedet på kort sikt, både under denne krisen og generelt. Vi anbefaler derfor ikke aksjefond til kortsiktig sparing. Historisk har sparing i aksjefond gitt bedre avkastning enn andre spareformer på lang sikt.

Når tegning eller innløsning er registrert i bankens handelssystem før kl 23:59 vil kursberegning skje dagen etter, med unntak av fond hvor kursberegning skjer to dager etter.

Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond. Med en gang du har solgt, ser du prosessen i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. 

Det ser du med en gang i fanen som heter “Ordrehistorikk”. Der ligger salget eller kjøpet som en egen linje med status “Under registrering” eller “Til behandling”. Som regel tar det mellom fire og seks dager før du får penger utbetalt etter at du har solgt i fond.

Med mindre din økonomiske situasjon har endret seg og du har fått behov for pengene tidligere enn planlagt, anbefaler vi ikke å endre sparing fra aksjefond til høyrentekonto. Vi har forståelse for at de store verdisvingningene føles dramatiske, men slike verdisvingninger er naturlige når du sparer i aksjefond. Sparing etter store verdifall har historisk gitt svært god avkastning, og vi tror dette vil være tilfelle også denne gangen.

Dersom du har behov for pengene, er salg av fond et alternativ. Om du taper eller tjener penger på dette avhenger blant annet av hvor lenge du har spart og hvilke fond du har spart i. Gjeldende markedsverdi finner du i nettbanken din. Ta kontakt med oss for å diskutere om dette er det beste alternativet.

Mange tenker at det er lurt å redusere aksjeandelen i urolige tider, men dette er noe vi generelt fraråder. Det er vanskelig å treffe det optimale tidspunktet for å kjøpe og selge, og resultatet er ofte at man selger billig og kjøper dyrt senere. Vi anbefaler deg derfor å følge spareplanen din i opp- og nedturer. Et godt alternativ kan være en aldersbasert pensjonssparing, der aksjeandelen justeres automatisk basert på din alder.  Les mer om pensjonssparing og uroen her

Anbefalingene ovenfor gjelder på generelt grunnlag og er ikke å regne som personlig investeringsråd. Vi gjør oppmerksom på at historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. 


Spørsmål og svar om lånet ditt

Du kan få inntil seks måneders avdragsfrihet på boliglånet hvis du har utfordring i privatøkonomien som en følge av koronakrisen. Nå slipper du også gebyr for dette. 

Her søker du om avdragsfrihet

Du kan få inntil tre måneders avdragsfrihet på bil-, båt- og forbrukslån hvis du har utfordring i privatøkonomien som en følge av koronakrisen. Nå slipper du også gebyr for dette.

Her søker du om avdragsfrihet.

Du kan enkelt endre trekkdato i nettbanken og mobilbanken under menypunktet “Lån”. I detaljene for det aktuelle lånet kan du endre det som heter “Forfallsdato”.

Du kan enkelt endre kontoen som lånet trekkes fra i nettbanken og mobilbanken under menypunktet "Lån". Klikk på det aktuelle lånet for å få opp detaljer, legg så inn nytt kontonummer for trekk av innbetaling. 


Vi er her – også når det blåser

Pandemien som nå brer om seg rammer hele samfunnet – både folk og bedrifter. SpareBank 1 SR-Bank skal være der for kundene også nå når det virkelig blåser.