Borte bra, men hjemme best

Mange nordmenn har skjønt at man ikke trenger å reise langt for å ha en super sommerferie. I år planlegger faktisk syv av ti nordmenn å være hjemme halve eller mer av ferien, viser en fersk undersøkelse. Men hva mener nordmenn er så bra med kortreist sommerferie?

En fersk undersøkelse fra Respons Analyse for SpareBank 1 SR-Bank, viser at halvparten av oss nordmenn foretrekker en kortreist sommerferie. Den viktigste grunnen til det er at vi rett og slett liker oss best hjemme! Det syns banksjef på Sotra, Anne Line Gamlemshaug i SpareBank 1 SR-Bank er godt nytt.

– Det er veldig positivt at mange ser verdien av å feriere lokalt. En lokal ferie byr på nye eventyr, det gir bedre rom for å senke skuldrene og pleie de nære relasjoner. Den gir oss tid til å utforske nye steder der man bor, nye aktiviteter og lokale initiativer – uten at det trenger å koste skjorta, sier Anne Line.

Bra for økonomien
På spørsmål om hvorfor man velger kortreist ferie år, kommer mer tid til hjemlige gjøremål og tid til å slappe av på delt førsteplass blant nordmenn. Halvparten mener også at kortreist ferie er bra for økonomien.

– Det gleder et bankhjerte at man også tenker på økonomien i det hele. Vi ønsker å være gode rådgivere for familier, og hjelpe dem med å få hverdagen og ferien til å gå rundt. Vi vet at sommerferien fort kan bli en dyr affære for mange, og det er nettopp derfor er vi opptatt av å fremme det kortreiste. Det er fullt mulig å skape gode minner og fine sommeropplevelser uten å måtte reise langt eller tappe sparekontoen, sier Anne Line.

Opptatt av klimaet
«Flyskam» er kanskje et nytt ord, men et søk på Google viser allerede 70 000 treff på begrepet som kobler skam og flyreiser. Derfor er det kanskje ikke overraskende at en av fire i undersøkelsen oppgir at mindre belastning på klima og miljø er den største fordelen med å feriere kortreist.

– Det har vært et betydelig fokus på klimaet det siste året, og mange har nok blitt mer bevisste karbonfotavtrykkene de etterlater seg – også når de planlegger sommerferien. Kortreist ferie er ikke bare bra for stressnivå og lommeboken, det sparer også miljøet vårt – og det heier vi på!, avslutter Anne Line.

Her er topplisten over grunner til at vi velger kortreist ferie i år:

  1. Jeg får tid til hjemlige gjøremål og tid til å slappe av og ta det med ro
  2. Det er bra for økonomien
  3. Jeg kan få mer tid til å være sammen med familie og venner
  4. Det er bra for klima og miljø
  5. Jeg kan bli bedre kjent og oppleve nye ting i nærmiljøet

Ønsker du tips og råd til aktiviteter og moro med barna i ferien? Da kan du laste ned og lese boka "Kortreist feriemoro"!