Kortreiste sommerminner

Planlegger du en kortreist sommerferie i år? Da er du ikke alene. Men det er ikke alltid like lett å aktivisere familien gjennom en lang sommer. Ifølge vår ferske undersøkelse synes fire av ti nordmenn at det er vanskeligere å finne på morsomme ting hjemme enn når man er på reise. Heldigvis finnes det råd!

Sommerferie er høytid for å tilbringe tid med familie og venner, og å skape minner som man ser tilbake på med stor glede. Sommeren er kort sies det, men mange foreldre kan nok være enige i at den til tider også kan føles veldig lang, spesielt når man skal aktivisere barna gjennom en to måneder lang skoleferie.

Det bekrefter en fersk undersøkelse fra Respons Analyse for SpareBank 1 SR-Bank. Den viser at selv om norske foreldre foretrekker å feriere lokalt, syns flere at det både er vanskelig og dyrt å aktivisere barna gjennom hele ferien. Det ønsker SpareBank 1 SR-Bank å gjøre noe med.

 – Det behøver verken å være dyrt eller vanskelig å skape gode sommerminner. Det er jo ofte de små øyeblikkene vi husker aller best – de som skapes i naboens hage, på den lokale stranden eller i is-køen. Likevel kan det være fint med litt hjelp på veien. Derfor har vi i sommer samlet ulike tips til morsomme, lavterskel aktiviteter for hele familien, som ikke krever plass i feriebudsjettet, forteller banksjef Anne Line Gamlemshaug i SpareBank 1 SR-Bank.

Her er Anne Line's tre beste tips til kortreist feriemoro:

1. Åpne gjenbruksbutikk 

 • Start med en runde på soverommet ditt. Hva har du som du egentlig ikke trenger lenger? Det kan være alt fra klær du ikke bruker, leker du har vokst fra til bøker du har lest ferdig. 
 • Sett en prislapp på de ulike tingene du har funnet frem, men husk at det er lov å forhandle med potensielle kjøpere om pris. Det er bedre å selge unna flere varer til litt rimeligere priser, enn ingenting!   
 • Rigg opp et utsalgssted i gata, og still ut de ulike tingene du har for salg.  
 • Finn på et kult navn på butikken din og lag gjerne plakater for å synligjøre butikken din. Tegn ulike reklameskilt for butikken din, hvor du viser frem forskjellige varer du selger. 
 • Lag for eksempel saft eller server kundene dine kjeks. Litt servering er en sikker vinner for å lokke til deg flere kunder.

2. Lag din egen med vannkikkert

 • Lag en åpning i et rengjort malingsspann. 
 • Strekk klar plast over den ene enden og fest det godt med en syltestrikk, slik at det ikke kommer noe vann inn. 
 • Sett den ned i vannskorpa og titt gjennom åpningen! Pass på at du ikke senker den så dypt ned i vannet at det kommer vann oppi!

3. Kjør turbingo

 • Lag et ark med bilder av ting dere kan se på turen (ulike trær og blomster, bekk, vann, hytte, turskilt, barn, voksne, ekorn, fugler osv.).
 • Kryss ut etter hvert som dere finner/ser en av tingene.
 • Hvem kommer først i mål?

Alle tipsene er samlet i boken "Kortreist feriemoro" som kan lastes ned her: