Kredittkortet er et godt reisefølge på Norgesferien

Sommeren 2020 er ferien hvor mange av oss virkelig utforsker Norge. Det er bra, for både reiselivsnæringen og næringslivet trenger oss nå. 

Vi anbefaler alle å velge lokale eller norske produkter når du handler, spiser og bor, og nyte norsk musikk og film når du strømmer. Vi anbefaler deg også å betale reisekostnadene dine med kredittkort, for da får du reiseforsikring med på kjøpet ­– også når du reiser i Norge.

Gratis reiseforsikring

Reiseforsikring er en viktig og lønnsom fordel i kredittkortet ditt, og den gjelder selvsagt for reiser i eget land også. Hvis du betaler minst 50% av reisekostnadene dine med kredittkortet, får du tilbake pengene hvis transportselskapet går konkurs før du har tatt turen, eller om du mister bagasjen.

Alltid to kort på reise

Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet i bakhånd. Bare husk å oppbevar kortene på ulike steder, slik at du ikke mister begge på en gang.

1% av beløpet tilbake uansett hva du handler

Norge er et vakkert, men også ganske kostbart land å være turist i. Hvis du betaler reisekostnadene med kredittkort fra SpareBank 1, får du 1% av beløpet tilbake, uansett hva og hvor du handler. Pengene du sparer havner på en egen konto og kan til slutt bli en hyggelig plussbeholdning. I tillegg får du 5% bonusrente på oppspart beløp. Alt du må å gjøre for å få rabatten er å aktivere tjenesten i nett- eller mobilbanken din. Tjenesten koster 10,- i måneden.

Reiseforsikringen inkluderer egenandelsforsikring for leiebil

Mange av oss har tenkt å leie bil i sommer. Hvis du betaler leiebilforholdet i sin helhet med kredittkort fra oss, dekker reiseforsikringen en egenandel på inntil 12.000 kroner dersom uhellet skulle være ute.

Sikker strømming

Det er alltid tryggest å betale med kredittkort når du handler på nett. Det gjelder også nedlastning av apper og spill, og strømming av film og musikk. Disse tjenestene blir ofte forsøkt hacket. Når du betaler med kredittkort, unngår du å gi aktørene tilgang til din private bankkonto.

Legg til kredittkortet på Vipps

Korona har ført til at vi helst unngår å taste PIN og ta på betalingsterminaler, og mange butikker og restauranter tilbyr kontaktløs betaling med Vipps. Det er enkelt og raskt å legge kredittkort fra SpareBank 1 inn i Vipps og på den måten redusere smittefare.

Betal når du kommer hjem

Å bruke kredittkortet er helt gratis. Alt du må huske er å betale regningen din før
forfallsdatoen, slik at du ikke må betale renter. Velger du å utsette betalingen må du betale renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, over
12 måneder, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.