Norgesferie 2020 - Skap gode minner på budsjett

Denne sommeren har vi en unik mulighet til å benytte oss av alt Norge har å by på – fjorder og fjell står klare for å ta oss imot og det beste er at vi får landet helt for oss selv.

Legg en god plan for ferien slik at den blir spennende, innholdsrik og ikke minst – økonomisk. Med enkle grep kan gode minner skapes på budsjett.  

Forsikring 

Start med å sjekke om forsikringene dine er i orden, det er like viktig selv om reisen er innenlands. Reiseforsikringen dekker mer enn du tror – på listen står turutstyr, avbestillinger av tog/fly/aktiviteter, tyveri og ulykker. Husk at nå får du tilgang til reiseforsikringsbeviset i mobilbanken. Det er et overraskende nyttig element som alltid er med deg på tur. 

Turutstyr 

Ved å kjøpe brukt turutstyr på nett kan du spare tusenvis av kroner. Gjør research på forskjellige apper som f.eks. FinnTise, og kjøp/salg grupper på Facebook. Hvis du ikke ønsker å investere i eget utstyr kan det enkelt leies på appen Hygglo.  

Overnatting 

Ønsker du gratis overnatting er hengekøye og telt supre alternativ. Lei teltplass på hytteområder – der er kjøkken og bad inkludert for en billig pris. Utforsk mulighetene for å låne hytte av familie og venner eller eventuelt gjennom jobb. Sjekk ut boligbytte.no hvis du ønsker å bytte bolig med noen i ferien. Turistforeningen har både store og små hytter det er muligheter for å leie i alle fylker. Ved å melde seg inn får man tilgang til hytter i hele landet. Hva med å ta seg en rundtur i et fylke du alltid har hatt lyst til å besøke – hytte til hytte?  

Mat 

Det er muligheter for å spare mye penger på mat med litt planlegging. Kjøp eller lei en kjølebag, slik at du har mulighet til å ta med deg mat hjemmefra, slik at spontankjøp på bensinstasjoner og cafeer unngås.  

Opplevelser og aktiviteter 

I Norge er det uendelige muligheter for opplevelser i naturen. Sjekk ut Turistforeningen og Ut.no for å finne turer i området du befinner deg i. Andre alternativer er åpne gårder, strender, severdigheter og landemerker. Lei båt gjennom appene Boatflex eller Hygglo hvis det frister med en tur ut på havet eller nedover elva.  

Dette er noen tips til å spare penger gjennom ferien – husk at opplevelser ikke trenger å være dyrt. Ta med deg dine nærmeste og opplev alt Norge har å by på sammen.  

God tur!