Nyhet! Vi lanserer ODIN USA

USA er verdens største aksjemarked og har gitt god avkastning over tid. Vi mener derfor det er en viktig del av en diversifisert portefølje.

Etter en god prosess har vi i dag gleden av å presentere ett nytt fond, nemlig ODIN USA. USA er verdens største aksjemarked, og har gitt meget god avkastning over tid. Her finner vi som aktive forvaltere gode verdier på tvers av bransjer. Med et hjemmemarked på over 300 millioner mennesker har amerikanske selskaper et unikt potensiale til å vokse seg store. De selskapene som mestrer å utvikle gode forretningsmodeller – med unike produkter og tjenester, kan klare å skape enorme verdier over tid.

Amerikansk økonomi har vist seg særdeles dynamisk. Preget av en kultur for å innovere og et fleksibelt arbeidsmarked, tilpasser den seg både opp- og nedturer. Et liberalistisk tankesett gjennomsyrer den amerikanske økonomien. Det gjenspeiles i en selskapskultur, som setter aksjonærverdier i høysetet.

«ODIN har satt sammen en portefølje av selskaper, som er ledende i sine respektive markeder og som har gode vekstmuligheter, både i det amerikanske markedet og globalt» sier Vigdis Almestad. Hun er ansvarlig forvalter sammen med Harald Nissen. Vigdis kom til ODIN i år, og har 25 års erfaring som forvalter av norske, nordiske og globale mandater. Harald har jobbet i ODIN, som analytiker og forvalter av europeiske og globale mandat.

Vi mener at en diversifisert aksjeportefølje burde ha stort innslag av globale selskaper. Gitt de unike karakteristika og størrelsen på det amerikanske markedet er ODIN USA en naturlig byggekloss i en langsiktig portefølje. Fondet vil inngå som en viktig del av vårt anbefalte kombinasjonsfond, ODIN Aksje. ODIN har allerede lang erfaring med forvaltning av amerikanske aksjer gjennom ODIN Global. Med ODIN USA kan vi nå tilby et mer rendyrket alternativ for de som ønsker eksponering til det amerikanske markedet.