Eiendomsmeglerens beste tips for et boligkupp

 

Alle vet at Bergen er vakkert, men visste du også at du faktisk kan gjøre et skikkelig boligkupp i byen mellom de syv fjell dette året? EiendomsMegler 1- megler Knut Harald Olsen deler sine beste tips til deg som jakter bolig på Vestlandet.   

Mens det i andre deler av landet er spådd at boligene vil koste opp mot 4% mer i 2019, kan bolig- jaktende bergensere fryde seg over nok et år med moderat prisvekst.

-         Prisstigningen i 2019 er helt ærlig gørr kjedelige, for Bergen er det snakk om så lite som 0-2 prosent stigning i boligprisene. Men i dette tilfelle betyr kjedelig også positivt, for ingenting er bedre enn å vite at markedet er forutsigbart når du skal kjøpe eller selge bolig, sier eiendomsmegler ved Eiendomsmegler 1 i Bergen, Knut Harald Olsen.

Liten risiko for tap av kapital

Det jevne, forsiktige markedet i Bergen gjør det både smart og lett å kjøpe bolig, mener megleren. Det er nemlig slik at boligprisene er avhengig av antall boliger til salgs og antall boligkjøpere i det samme markedet.

-         I tilfeller der markedet reduseres brått, opplever mange å miste mye av kapitalen sin. Foreløpig vil man trolig ikke risikere dette i Bergen neste år, sier han.

Les også: Usikker på hvor mye du kan låne? Prøv lånekalkulatoren vår her.

Vakre fjell gir økonomisk fordel

De syv fjellene som rammer inn byen er ikke bare fantastisk vakre å se på, men de gir deg faktisk også en økonomisk fordel om du ønsker deg bolig i sentrum.

-         Bergen er omringet av store fjell, og det gir en naturlig begrensning av antall boliger man kan bygge i sentrum. Så vidt jeg vet er det ingen andre norske byer som er mer opptatt av å beholde byen slik den er, som Bergen. Det er et pluss! På sikt vil dette være et smart sted å putte pengene dine. Vi blir flere folk, som fører til vekst, og da kommer presset, sier han.

Populære områder utenfor bykjernen

Drømmer du imidlertid om en bolig utenfor sentrum med korte distanser til bykjernen, kan blant annet Laksevåg og Minde var både smarte og gode alternativer.

-         Det vil lønne seg å kjøpe i de områdene i Bergen der det foregår byfornying. Damsgårdsveien og utover på Laksevåg er det store endringer på gang, og området har allerede og vil videre, bli omgjort fra et gammelt industrieventyr til nye sentrumsnære boligområder, sier Olsen fra EiendomsMegler 1.

-         Det samme gjelder områder på Minde, blant annet ved det gamle Tinemeieriet og langs den planlagte bybanetraseen til Fyllingsdalen. Traseen kommer til å binde bydelene på en langt bedre måte enn tidligere, og dette i seg selv tror jeg vil skape vekst, sier han.

Les også: Skal du bytte bolig? Da kan det være lurt å starte med å få en verdivurdering.

Drømmer du om å gjøre et boligkupp i Bergensområdet neste år? Knut Harald Olsen har jobbet som eiendomsmegler i over 13 år, og har oppsummert sine tre viktigste tips til deg:

1.      Kom i dialog med en lokal eiendomsmegler tidlig. Megleren vet hva boligene i områdene koster og hvordan markedet vil utvikle seg. De hjelper deg også på visning og gir deg råd om hva du må se etter når du er på boligjakt. Selv om du kan lese deg opp på det meste på nettet, er jeg overbevist om at å snakke med noen om de viktige valgene i livet aldri vil gå av moten.

2.      Følg med på boligmarkedet. Hvis du er ute etter drømmeboligen, er du nødt til å følge med på utviklingen i markedet.

3.      Gå på visninger, og åpne følelsesregisteret ditt. Lukt, se, kjenn og føl etter i magen om dette er et sted du kan bo. Det er ingen andre enn deg selv som egentlig kan si noe om hva som er den rette boligen for akkurat deg.

 

Les også: Tips til deg som er på jakt etter ny bolig.

 

Begynner du å bli klar for å gå på visning? Da kan du skaffe deg et finansieringsbevis. Så  vet du akkurat hvor mye du kan kjøpe bolig for. Finansieringsbevis er gratis og du søker raskt og enkelt her.