Eiendomsmeglerens beste tips for et boligkuppHva vil skje med prisene og renta på Sørlandet i 2019? Vil det lønne seg å kjøpe bolig i Kristiansand i år? Megler i EiendomsMegler 1 og sørlandsekspert Monica Pouline Grevsen gir sine beste tips til deg som ønsker å gjøre et boligkupp i 2019.

Sørlendingene har lenge kunnet glede seg over et relativt stabilt boligmarked. Ved inngangen av 2018 måtte du ut med rundt 27.700 kroner for én kvadratmeter med brukt bolig i Kristiansand, mens prisen nå ved utgangen av året ligger på rundt 29.000 kroner.

Steg med 2 % i 2019

Ifølge EiendomsMegler 1-megler Monica Pouline Grevsen har markedstrenden på Sørlandet fortsatt også i år, og prisen har hittil steget med moderate 2 % i 2019. Hvor mye eller lite boligprisen stiger, avhenger av antall boliger til salgs og antall boligkjøpere i det samme markedet.

-     Det er bygget mye nytt i Kristiansand den siste tiden. Det betyr at det ikke har vært vanskelig å få tak i bolig. Noen bruktboliger har vært for høyt priset i forhold til hva markedet vil betale, og dermed har liggetiden blitt lang før boligen selges. Nå tror vi prisen på bruktbolig i sentrale strøk i Kristiansand skal opp, sier hun.

Usikker på hvor mye du kan låne? Prøv lånekalkulatoren vår her.

Svært fornuftig å investere i bolig i Kristiansand

Prisene i Kristiansand vil likevel fortsatt være mye lavere enn i resten av landet, sett i lys av størrelsen på byen. Renta vil også holde seg lav i 2019. Det mener Grevsen er mer enn grunn nok til å investere i bolig på Sørlandet.

-          Sammenlignet med andre storbyer har vi lave priser. Det gjør det svært fornuftig å investere i bolig i Kristiansand, sier hun.

Megleren forteller at det er spesielt interesse for områdene Lund, Gimlekollen og Grim.

-         Vi merker særlig stor interesse for sentrumsnære boliger i disse områdene, men hele Kristiansand har solgt svært bra så langt i år, sier hun.

Er du i tillegg fristet av å leve midt i Sørlandsidyllen, vil Kristiansand være midt i blinken for deg.

-          Ingenting er som sommer på Sørlandet, og det gjør Kristiansand til et attraktivt sted å bo. Nesten uansett hvor du velger å bosette deg i Kristiansand vil du komme tett på natur og turområder, sier Grevsen.

Planlegger du å bytte bolig? Da er det lurt å starte med å få en verdivurdering.

Her er eiendomsmeglerens beste tips til deg som vil gjøre et boligkupp neste år:

-         Prisene er lavest i Kristiansand, samtidig som utleieprisen her er tilnærmet lik som i Stavanger og Bergen. Det betyr at du lettere kan finansiere et kjøp her dersom du tenker på å leie ut.

-         Boliger i sentrale områder tror vi har lettere for prisstigning enn boliger lenger bort fra bykjernen. Det lønner seg altså å kjøpe sentralt.

-         Er du handy og kan pusse opp selv, anbefaler vi å kjøpe en bolig i de sentrale områdene som Lund og Grim. Folk flest ønsker seg boliger som er «fiks ferdig».

Les også: 10 tips til deg som skal på visning.


Begynner du å bli klar for å gå på visning? Nå kan du skaffe deg et finansieringsbevis. Så  vet du akkurat hvor mye du kan kjøpe bolig for. Finansieringsbevis er gratis og du søker raskt og enkelt her.