Derfor bør du starte BSU-sparingen nå

Er du mellom 18 og 34 år er månedlig sparing i BSU absolutt beste måten å spare til bolig på. Sparer du 25 000 kroner i året får du ikke bare høy rente på sparepengene, du får også inntil 5 000 kroner igjen på skatten.  

Video placeholder image

 

Gode grunner til å komme i gang 

1. Å spare opp 25 000 kroner er ikke nødvendigvis gjort i en fei. Månedlige trekk gjennom året gjør sparingen mindre merkbar.

2. Starter du sparing i januar og sparer regelmessig i 12 måneder, oppnår du betydelig høyere rente enn om du har penger stående på en annen konto og overfører rett før nyttår.

Husk også at pengene du sparer i løpet av et år ikke er bundet før årsskiftet. Det betyr at hvis du i løpet av året har behov for å «låne» av deg selv, så er det mulig. Et godt råd er da å tilbakeføre disse pengene igjen før året er omme slik at du får maksimal skatteeffekt. 

Og helt til slutt 

Det kan hende at du får behov for å bruke oppsparte BSU-penger til andre ting enn bolig, og dermed fristes til å bryte spareavtalen. Det kan fort bli kostbart, ettersom du da må betale tilbake skattefradraget du har fått. I tillegg mister du retten til å starte ny BSU-sparing. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål angående dette, så finner vi en god løsning som lar deg beholde BSU-sparingen.