Vi setter ned renten

SpareBank 1 SR-Bank setter ned renten på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng

 Vi er inne i en periode med større usikkerhet til landets økonomi, noe som vil kunne holde rentenivået lavt lenge. Prisen på penger i pengemarkedet har i liten grad blitt påvirket av at styringsrenten like før påske ble satt ned. Likevel setter vi ned boliglånsrenten for fortsatt å kunne tilby konkurransedyktige betingelser, sier Jan Friestad, konserndirektør for privatmarkedet i SpareBank 1 SR-Bank.

Etter renteendringen blir laveste veiledende pris fra SpareBank SR-Bank 2,10 % for nye førstehjemslån. De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra mandag 4. april og fra 30. mai for eksisterende lån.


Hva lurer andre på?

Når gjelder den nye renten?

Ny rente på boliglånet gjelder fra 30. mai. Du vil bli informert om din nye rente i dialogboksen i nettbanken eller per post i uke 14.

 

Hvilken rente får lånet mitt etter endringen?

Du ser den nye renten på lånet ditt i nettbanken den 4. april. Oppdatert prisliste kommer også da.

 

Hvorfor tar det flere uker før dere setter ned renten på
lånet mitt?

Vi, som de fleste andre banker, praktiserer å varsle renteendringer to måneder i forveien. Derfor går det ca. to måneder før lånet ditt får ny rente.

 

Hvorfor får enkelte lån større endring enn andre?

Størrelsen på lånet, sikkerhet og betjeningsevne er med på å bestemme hvilket låneprodukt du har og hvordan disse prises.

 

Hvorfor settes ikke renten ned på lånet mitt?

Det er hovedsakelig lån med god sikkerhet som får prisendring denne gangen.