Testament

Hvorfor bør jeg vurdere et testament?

Et testament gir deg muligheten til å selv bestemme over hva som skal skje med dine finansielle og personlige verdier etter at du har gått bort.

Du kan ta valg om hva som skal skje med dine digitale eiendeler som familiebilder lagret i skyen eller kontoer på sosiale medier, donere til veldedig formål eller en sak du brenner litt ekstra for.

Den moderne familie

Arveloven har regler om hvem som arver deg. Men arveloven er ikke tilpasset den moderne familie, som gjør at arveloven i dag kanskje ikke ivaretar dine ønsker for dine etterlatte. Familiesituasjoner med “mine, dine og våre barn” eller samboerskap bør skrive testament.

Ønsker du å tilgodese andre enn dine barn, ektefelle eller samboer bør du også opprette testament.

Dette får du

 • Et fullverdig testament som er juridisk kvalitetssikret
   
 • Mulighet til å fordele din arv slik du ønsker
   
 • Bestemme hvem som skal ha førsteprioritet til å overta bestemte eiendeler
   
 • Kontroll på hva som skal skje med ditt digitale innhold etter din død
 • Mulighet til å avklare hva som er forskudd på arv eller gaver
   
 • Digital og sikker oppbevaring av ditt testament
   
 • Varsling til pårørende etter din død
   
 • Tilgang til Min side hvor du enkelt kan gjøre endringer og tilpasninger i ditt testament

Kom i gang

Få oversikt over din arvesituasjon, slik at du kan gjøre gjøre trygge og gode valg for deg og dine. 

Ta den tiden du trenger

Logg trygt inn med BankID. Dataene dine lagres underveis slik at du enkelt kan fortsette der du slapp. 

Signer tilsendte papirer

Når jobben er gjort, sendes papirene hjem i posten. Disse signeres sammen med vitne og sendes i retur.

Oppdater ved behov

Dine papirer oppbevares trygt hos Justify. Du har enkel tilgang via Mine side. 

Pris på testament er kr 2199 inkl. mva

Hva lurer andre på?

Etter at du har signert og returnert testamentet til Justify, vil de oppbevare originalen i et låst og brannsikkert skap, samt gjøre tilgjengelig en digital kopi som du kan finne ved å logge inn på Min side.

Du kan når som helst se ditt testament på Min side hos Justify. Derfra kan du enkelt gjøre endringer og tilpasninger i testamentet. Dersom du gjør endringer som krever ny signatur, vil Justify sende deg en ny dokumentpakke for signering. Denne må returneres til Justify i en ferdigfrankert returkonvolutt.

Per i dag har loven begrensninger som krever at et gyldig testament må signeres på papir. Justify har likevel gjort dette enkelt for deg. De sender deg en fiks ferdig dokumentpakke som signeres og returneres til dem for kvalitetssjekk og lagring.

Justify er en pådriver for enkel og sikker digital signering av testament, og vil tilby alle kunder og vitner å signere testament og vitneerklæring med BankID når loven åpner opp for dette.

Justify er integrert mot registrerte dødsfall i folkeregisteret. Ved død vil Justify varsle etterlatte. Alle som har testament hos Justify kan være trygg på at testamentet vil bli utlevert til den eller de som er satt til å håndtere arveoppgjøret.

Tjenesten er utviklet av Justify AS, og tilbys til SpareBank 1 SR-Bank sine kunder. Justify AS og søsterselskapet Justify Advokatfirma AS er ansvarlig for tjenesten. For support og andre henvendelser vedrørende denne tjenesten, vennligst chat med Justify AS på www.justify.no.