Smartere økonomi for klubber, lag og foreninger

Herøya Idrettsforening fikk en enklere hverdag med skreddersydde løsninger.


Det er mange fordeler ved å ha alle banktjenestene samlet på ett sted, og med enkle grep kan klubber, lag og foreninger få skreddersydde økonomiske løsninger tilpasset sine behov. Herøya Idrettsforening i Porsgrunn er en breddeklubb som tilbyr aktiviteter innen fotball, håndball og turn. De har rundt 350 aktive medlemmer. Etter at de ble bedriftskunde opplevde de at de fikk en enklere og bedre økonomisk hverdag.

– Alt styrearbeid og det meste av vedlikeholdet på bygningsmassen, baner og annet uteareal gjøres av frivillige ildsjeler i klubben. Dermed kommer arbeidet for foreningen på toppen av en allerede travel hverdag. Å finne smarte og tidsbesparende løsninger for håndteringen av det økonomisk blir veldig viktig, forteller Arne Grønvold, leder i Herøya Idrettsforening.

Smarte løsninger for bedriftskunder ­– slik funker det
Som bedriftskunde har dere tilgang til flere tidsbesparende løsninger, som OCR, eFaktura, AvtaleGiro og Vipps regning, i tillegg til nettbank bedrift. Men hva går de ulike løsningene ut på?

1. Nettbank bedrift
Med nettbank for bedrift får dere kjapt unna regninger, og enkelt tilgang til en oversikt over økonomien fremover i tid. Her er tre andre fordeler med nettbank bedrift:

·        Nettbank bedrift kan integreres med regnskapssystemet dere har.

·        Du kan se kontoer fra flere ulike selskaper på samme sted i nettbanken.

·        Du får også mobilbank der du kan se saldo og godkjenne betalinger.

 2. OCR
OCR er en innkrevingstjeneste for alle typer av fakturainnbetalinger – altså fakturaer med KID. Med en OCR-avtale, bokføres alle innbetalinger med KID automatisk, og klubben, laget eller foreningen din sparer både tid og penger. Klubben sender da en faktura hvor kundeidentifikasjon (KID) er påført. 

­­– Det gjør det enkelt å følge med på innbetalte og utestående fakturaer. Dersom noen medlemmer betaler fakturaen uten KID-nummer, må vi fange det opp på kontoutskriften på driftskontoen og registrere den som manuelt. Men alt i alt har det blitt mye mindre manuelt arbeid, sier Arne. 

3. eFaktura og AvtaleGiro
– Klubben betaler ingen fakturaer med disse løsningene, men medlemmene kan opprette det selv i banken sin om de ønsker enklere håndtering av fakturaene som vi sender til dem, forteller Arne. 

4. Vipps regning
Som bedriftskunde, har dere også mulighet til å sende ut regninger til medlemmene via Vipps Regninger. Da havner regningen direkte i Vipps-appen, og medlemmene kan betale den med en gang, helt uten KID- og kontonummer. Betaleren får full oversikt over hva, når og til hvem de har betalt.

Psst!
eFaktura, AvtaleGiro og Vipps Regning er mer miljøvennlige og enklere måter å betale regninger på. Visste du for eksempel at det sendes ut hele 164 millioner papirfakturaer i posten hvert år? 

Her kan du lese mer om fordelene ved å bli bedriftskunde som klubb, lag og forening.