TelemarksVeka 2019

Den siste uken i juni ble en flott inngang til sommeren. SpareBank 1 Telemark er stolt sponsor til TelemarksVeka og vi var tilstede i Bø torsdag til lørdag, og i Lunde på søndag.

Publisert 04.07.2019

Ingenting å si på humøret på damene som stilte på stand fra Bø-kontoret vårt! Fra venstre: Anne Myhre, Helga Marie Finsveen og Andrine Kvamme Bergsland. Flere bilder ser du nederst i saken.


Sommarlandsprinten - Bø sentrum

Det var mange telemarkinger som hadde tatt turen til Bø sentrum lørdag 29. juni for å se dame og herrelandslaget konkurrere i Sommarlandsprinten. Rulleskiløpet starter på utsiden av bankens lokaler i Bøgata, og løperne tar en spurt ned gata, innom handelsområdet rundt Stasjonsvegen før de kommer i dundrende fart inn mot mål i Bøgata igjen. 

Vi er imponert over konkurranseinstinkt og utholdenheten som kreves for å gjennomføre løypa i høyt tempo og høy sommertemperatur. 

Stjernene fra landslaget ble presentert ved smøretraileren vår før løpet startet. Publikum fikk høre hvordan utøverne hadde ladet opp til løpet, og hva strategien var for å lykkes. Det ble også anledning til å møte stjernene i vårt telt og alt fra t-skjorter til capser ble signert. Utøverne stilte også villig opp på selfier sammen med små og store fans. 

Gjennom hele arrangementet var vi flere ansatte som var vi til stede på bankens egen stand, hvor vi blant annet hadde med oss capser som var ferdig signert av
landslagsutøverne. Disse var hovedpremien på lykkehjulet, og vi forsto raskt at dette var en gjev premie. I tillegg til å ta en tur innom smøretraileren og se blant annet hvordan livet i trailern er i skisesongen hadde vi med oss "SpareBank 1 Spurten". En superpopulær stakemaskin som er koblet opp til en pc og skjerm. Den som staker får 20 sekunder på å stake så langt som overhodet mulig, og resultatet blir sammenlignet med en av landslagsutøvernes ferdigheter. Motstand blir valgt etter alder og vekt, det skal da bli like vanskelig (eller lett, avhengig av hvordan man ser det) å gjennomføre de 20 sekundene. Vi kan nevne at de fleste voksne, og godt trente stolte menn som forsøkte seg var på samme nivå som Johannes Klæbo var på da han var 15 år!

Kanalrennet - Lunde - Flåbygd 25 km eller 50 km

Søndagen i Lunde åpnet med Kanalrennet junior for andre gang med følgende klasser:

• G/J 11-12, 1,5 km (1 runde)
• G/J 13-14, 3 km (2 runder)
• G/J 15-16, 6 km (4 runder)

Vi har latt oss imponere av disse ungenes tæl, og ikke minst fryktløse holdning til nedoverbakker og krappe svinger! 

Kanalrennet arrangeres for 6. gang; et 25/50 km (klassisk) rulleskirenn langs Telemarkskanalen med start og mål i Lunde sentrum. Her møtes verdens beste skiløpere og går ut side om side med mosjonistene. Den flotte traséen går rundt Flåbygd. Vi hadde stjernetreff ved smøretraileren og delte ut premier til store og små også denne dagen. Noen av verdens beste skiløpere stilte til start: Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Jessica Diggins, Emil Iversen og Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth. Av lokale superstjerner vil vi trekke frem Team Telemarks lag som vi også sponser med stor glede. Håvard Solås Taugbløl vant herrenes klasse, mens Runar Skaug Mathisen og Mikael Gunnulfsen fra Team Telemark tok 8. og 9. plassen. På damesiden vant Therese Johaug suverent 50 km, mens "vår egen" Mari Nordlunde fra Team Telemark dro i land førsteplass i Kanalrennet 25 km i klassen Kvinner Senior! 

 

Takk til alle som besøkte oss disse dagene!

God stemning under årets arrangement

Kan vi gå så langt å si at det ikke er sommer før Bøsprintens startskudd går i gata?

Flere bilder finner dere på vår Instagram-konto @sb1telemark.

Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla på stjernetreff før start.

Langrennsgutta signerer før start.

Signert caps fra Allround-laget og full konsentrasjon på "SpareBank 1-spurten".

Utøverne følger spent med på hva som skjer nede i Bøgata under prologene før finaleheat. Sendingen gikk live på TV2.

Vårt kontor i Bø ble brukt til å lade opp til sprinten.

Maiken Caspersen Falla tok 1. premien i Sommarlandsprinten i Bø.

Kanalrennet 2019

Fra venstre: Kari Hørte Jensen, Inger Lise Glenna, Ingerid Pedersen og Lillian Grini.

Folkefest i Lunde før start.

Langrennsgutta slapper av i sofaen på vår stand før start.

Følg oss på Instagram for flere bilder og oppdateringer når vi er ute på arrangement. Du finner oss ved å søke opp @sb1telemark.

Banksjef Bedriftsmarked Arent Anfinnsen var hjelpesyklist og delte ut nye staver til utøvere på Team Telemark ved behov.

Årets vinner i klassen herre senior 50 km Håvard Solås Taugbøl.